2024. április 26. 18:28

KezdőlapERCMarczyk az erős mezőnyben is nyerni szeretne a Lengyel Rallyn

Marczyk az erős mezőnyben is nyerni szeretne a Lengyel Rallyn

-

Miko Marczyk tavaly győzni tudott az ERC lengyel versenyén, és ezt az eredményt idén is megismételné, annak ellenére, hogy a az Eb mezőnye jóval erősebb idén, mint 2022-ben. 

Miko Marczyk idén is elsősorban a WRC2-es programra koncentrál, de a hazai Eb futamán is szeretett volna mindenképp indulni. 

“Az év első hónapjaiban a hét futamos WRC2-es program összeállításán dolgoztunk – mondta a lengyel versenyző az ERC hivatalos oldalának. – Amikor ez elkészült, csak utána tudtunk a Lengyel Rallyn való induláson dolgozni, de végül ezt is sikerült összehozni. Lengyel versenyzőként nyilván nagyon fontos, hogy a saját szurkolóink előtt versenyezhessünk, szeretjük a verseny pályáit, ráadásul szponzorunk a verseny támogatója is. Tavaly sikerült nyerni, ezért idén is hasonló eredményben bízunk.” 

A Lengyel Rally mezőnye már tavaly is erős volt, idén pedig még erősebb lett. 

“Nagyon kemény mezőnyben sikerült tavaly nyerni, hiszen junior világbajnokokkal, Tom Kristenssonnal és Nil Solans-szal kellett harcolnunk, idén azonban a WRC nagy sztárjai, Mads Ostberg és Hayden Paddon is a mezőnyben lesz, így erősebb lesz az idei mezőny. A verseny jó alkalom lesz arra, hogy összehasonlítsam tempómat a világ legjobbjaival, valamint a Fabia RS Rally2 tanulását is folytatni tudjuk. A lengyel verseny fontos felkészülést biztosít az észt és finn WRC futamokra is, remélhetőleg lesz némi előnyünk a WRC2-es mezőnyben azáltal, hogy részt veszünk a Lengyel Rallyn.” 

Marczyk szerint a Lengyel Rally a negyedik és ötödik fokozatban történő száguldásról fog szólni. 

“Szombaton már jól ismert lengyel pályákon versenyzünk, míg vasárnap már új szakaszokon Olsztyn környékén, de a pályák összességében a negyedik és ötödik fokozatban való száguldásról szólnak majd. Sok az egyenes és a gyors kanyar.” 

A 27 éves pilóta hétvégén még Portugáliában harcolt és végül a WRC2 kilencedik helyével kezdte szezonját. 

“Portugália nagyon kemény verseny volt, bízom benne, hogy a Lengyel Rally jobb lesz a helyismeret miatt, remélem, hogy vezetési technikám jó lesz a gyors lengyel pályákon. Portugáliában sok mélypontunk volt és a teljesítményemmel sem voltam teljesen elégedett, de lényeg, hogy célba értünk. Szereztünk néhány pontot a bajnokságban és volt néhány jó szakaszidőnk. Most azonban már a Lengyel Rallyra koncentrálunk, ahol 5-7 versenyző győzelemre is esélyes lesz, továbbá, 10 versenyző a dobogóra is odaérhet.” 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Friss