2024. április 27. 02:32

KezdőlapWRCA WRC Promóter megbeszélést hívott össze a bajnokság jövőjével kapcsolatban

A WRC Promóter megbeszélést hívott össze a bajnokság jövőjével kapcsolatban

-

Szardínián megbeszélésre kerül sor a WRC Promóter és a sorozat versenyzőinek részvételével a bajnokság jövőjével kapcsolatban. 

Miután Thierry Neuville a Portugál Rally előtt arról nyilatkozott, hogy kritikus állapotba került a Rally Világbajnokság és sürgősen változtatni kell, hogy újra népszerűvé váljon a sorozat, a WRC Promóter megbeszélésre hívja össze a WRC versenyzőit Szardínián. 

“Nagyon értékelem Thierry Neuville hozzáállását, mert nemcsak pokolian gyors, de képes felhívni a figyelmet a problémákra is – mondta Peter Thull, a WRC sportigazgatója az Auitosport.com oldalnak. – Szeretnénk őt és versenyzőtársait meghallgatni. Thierry nyilatkozata után arra kértem az FIA rally igazgatóját, Andrew Wheatley-t hogy vegye fel a kapcsolatot a versenyzőkkel, akik szeretnének javaslataikkal javítani a világbajnokságon. Végül úgy döntöttünk, hogy Szardínián tartunk egy találkozót, ahol a versenyzők elmondhatják véleményüket és javaslataikat. Annak a mondásnak vagyok a híve, mely szerint jobb egymással beszélgetni, mint egymásról.” 

Friss