2024. április 16. 19:45

KezdőlapWRCElhalasztották, de megtartják a WRC jövőjéről szóló versenyzői megbeszélést

Elhalasztották, de megtartják a WRC jövőjéről szóló versenyzői megbeszélést

-

Eredetileg a Szardínia Rally idején tartották volna azt a megbeszélést, mely során a WRC versenyzői elmondhatják, hogy miként tennék jobbá a világbajnokságot. Ezt az tanácskozást azonban a jövő hétre halasztották. 

Miután Thierry Neuville a Portugál Rally előtt arról nyilatkozott, hogy kritikus állapotba került a Rally Világbajnokság és sürgősen változtatni kell, hogy újra népszerűvé váljon a sorozat, a WRC Promóter megbeszélésre hívta össze a WRC versenyzőit Szardínián. 

A megbeszélést azonban végül pár nappal elhalasztották, és a jövő héten online formában tartják meg, hogy a versenyzők csak a Szardínia Rallyra tudjanak koncentrálni, továbbá, hogy még többen csatlakozhassanak a megbeszéléshez. 

“Sok ötletem van, amit már pár versenyzőtársnak el is mondtam – mondta Thierry Neuville az Autosport.com oldalnak. – Jobb ötlet ezt a megbeszélést online megtartani, és örülök, hogy sor kerül rá.” 

“Néhány megbeszélést már tartottunk egymás között, és örülök az online megbeszélés lehetőségének – mondta Elfyn Evans. – Néhány ötlet megvalósításának valóban eljött az ideje, de szerintem az online megbeszélés során még több jó javaslat kerül elő.” 

“A versenyzők képesek a WRC Promóterre nyomást gyakorolni a jövőt illetően – mondta Ott Tanak. – Bizonyos dolgokban valóban változtatni kell, de kell egy konkrét jövőkép, ami tartalmazza a változásokat. A WRC-ben sok potenciál van, de jelenleg ezeket nem használjuk ki. A változásokkal képesek lehetünk jobban eladni ezt a sportot, mely az autósport egyik legjobb szakága.” 

“Jó ötletnek tartom az online megbeszélést – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – Biztos vagyok benne, hogy lesznek használható ötletek és olyanok is, melyeket nem lehet megvalósítani. Egy kollektív megbeszélés nagyon jó az ötletek ismertetésére, és nagyon jó, hogy a WRC Promóter hajlandó ezeket meghallgatni.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss