2024. április 24. 23:37

KezdőlapWRCOgier: Eljött az idő, amikor át kell gondolnunk a WRC jövőjét

Ogier: Eljött az idő, amikor át kell gondolnunk a WRC jövőjét

-

Sébastien Ogier szerint valóban eljött az ideje, hogy átbeszéljék a WRC jövőjét, mert az egykoron nagyszerű bajnokság komoly válságba került. 

Miután Thierry Neuville a Portugál Rally előtt arról nyilatkozott, hogy kritikus állapotba került a Rally Világbajnokság és sürgősen változtatni kell, hogy újra népszerűvé váljon a sorozat, a WRC Promóter megbeszélésre hívta össze a WRC versenyzőit Szardínián.  

A megbeszélést azonban végül pár nappal elhalasztották, és a verseny után online formában tartják meg. 

Sébastien Ogier is megerősítette Thierry Neuville véleményét, hogy át kell gondolni a WRC jövőjét. 

“Jelenleg sok olyan szabály van érvényben a WRC-ben, aminek nincs értelme – mondta Sébastien Ogier a Dirtfishnek. – Azt hiszem, mostanra sokan egyetértenek Thierry-vel, hogy változtatni kell a WRC-n. Thierry azt mondta, hogy már senki sem érdekel a vb… Nos, én már évek óta a családom választom a versenyzés helyett, mert egy kilencedik vb cím már nem jelent számomra semmit. Annak, hogy ez miért van így, sok oka van. Valamit tennünk kell, hogy egy vb cím ismét felértékelődjön és jobbá váljon a sorozat. A potenciál megvan a bajnokságban. A vb még mindig sok szurkolót érdekel, de sokan csalódtak is benne. Nem jó, hogy értelmetlen okokból a felügyelőkhöz járunk, az időnket sokkal értelmesebb dolgokkal is el tudnánk tölteni a versenyek során.” 

Friss