2024. április 30. 09:20

KezdőlapWRCRossel szerint javítani kell a Citroen C3 Rally2 murvás teljesítményén

Rossel szerint javítani kell a Citroen C3 Rally2 murvás teljesítményén

-

Yohan Rossel elégedetlen autója teljesítményével annak ellenére, hogy Szardínián növelni tudta előnyét a WRC2-es pontversenyben. 

Yohan Rossel nagyszerűen kezdte az idei WRC2-es világbajnokságot, mert a Montén és Horvátországban is nyerni tudott, később azonban Portugáliában és Szardínián is csupán a negyedik helyet szerezte mg, így jelenleg 13 ponttal vezeti a bajnokságot Oliver Solberg előtt, míg Gus Greensmith 15 pontra van tőle, úgy, hogy a brit versenyző egy futammal kevesebbet ment a WRC2 értékelésében. 

Yohan Rossel szerint murván javítani kell az autó teljesítményén, és gumijaival sem elégedett. 

“Sikerült a célba érés Szardínián, de nem volt jó a tempóm és nem bíztam az autóban sem – mondta Yohan Rossel a WRC hivatalos oldalának. – Azt hiszem, hogy az autó murvás teljesítményén javítani kell, mert jelenleg lehetetlen vele a bajnoki címért harcolni. Ahogy Portugáliában, úgy Szardínián is a száraz, alacsony tapadású szakaszokon lehetetlen volt az autóval gyorsan menni, ugyanez igaz a nedves, csúszós pályákra. Ha a saját tempómban vezetnék, akkor kicsúsznék. Ráadásul idén új gumikat készített a Pirelli, amik keményebbek a tavalyi abroncsoknál és nincs elég tapadásunk az újakkal.” 

Rossel Kenyában nem áll rajthoz, de Észtországban ismét tervezi az indulást. 

Friss