2024. április 29. 03:23

KezdőlapWRCMelyek voltak a WRC leglátványosabb ugratásai? (videó)

Melyek voltak a WRC leglátványosabb ugratásai? (videó)

-

A WRC történelme során már számos emlékezetes ugratást mjutattak be a versenyzők. Íme egy összeállítás néhány izgalmas ugratásból, melyek csak egy hajszálon múltak, hogy nem balesettel zárultak.

Sébastien Ogier 2015-ben a Volkswagen Polo R WRC-vel a Portugál Rally híres ugratóján, a Fafe szakaszon félig megbillenve ugratott, míg a 2013-as Finn Rallyn Kris Meeke és Evgeniy Novikov páros ugratást mutatott be, ráadásul az orosz fordos ezt felnyílt motorháztetővel tette.

Emlékezetes volt Eyvind Brynildsen ugratása is a 2016-os Svéd Rallyn, amikor a híres Colin’s Crest ugratón 45 méteres repülést mutatott be a Ford Fiesta R5-tel.

Oleksandr Saliuk jr. 2010-ben szintén igen látványos és szerencsés ugratást hajtott végre Törökországban a Mitsubishi Lancerrel, amikor orral értt földet, majd autója meg oldalra is billent.

Az egyik leglátványosabb ugratást azonban a már említett Evgeniy Novikov 2009-ben Finnországban mutatta be, amikor a Citroen C4 WRC-vel, csaknem hátraszaltót produkált a levegőben.

 

Friss