2024. május 04. 08:49

KezdőlapWRCRossel visszavonta nevezését a WRC2-es mezőnyből

Rossel visszavonta nevezését a WRC2-es mezőnyből

-

Yohan Rossel jelenleg 13 pont előnnyel vezeti a WRC2-es bajnokságot, és eredetileg a Finn Rallyn is pontokért harcolt volna, azonban visszavonta nevezését a bajnoki értékelésből. 

Yohan Rossel idén négy versenyen indult a WRC2-ben, ahol a Montén és Horvátországban nyert, míg Portugáliában és Szardínián a negyedik helyen zárt, így 13 pont előnnyel vezeti a bajnoki értékelést.  

A francia versenyző kihagyja az Észt Rallyt, ugyanakkor Finnországban már indul, és eredetileg ezt a WRC2-es értékelésben tette volna, azonban végül visszavonta nevezését a WRC2-ből, és a bajnoki értékelésen kívül áll rajthoz. 

“Augusztus elején Finnországban folytatom az idei szezonom – írta Instagramján a francia pilóta – Azon a versenyen a WRC2 értékelésén kívül állok rajthoz. Annak ellenére, hogy Észtországban nem indulok, nem a nyaralást hosszabbítottuk meg. Jelenleg is teszteljük a Citroen C3 Rally2-t.”  

A döntés érthető, mivel Rosselnek igen kevés tapasztalata van gyors murvás pályákról, így vélhetően nem tudott volna elég jó eredményért harcolni. 

A WRC2-ben hét versenyen kell indulni, azonban év végén csak a legjobb hat eredményt veszik figyelembe. 

Friss