KezdőlapERCLengyelország WRC és ERC futamot is rendezhet a tervek szerint 2024-ben

Lengyelország WRC és ERC futamot is rendezhet a tervek szerint 2024-ben

-

Simon Larkin, a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója szerint Lengyelországnak komoly esélye van, hogy 2024-ben Vb és Eb futamot is rendezzen. 

Mint korábban már írtunk róla, a WRC Promóter jövőre 13 versenyből álló naptárt szeretne véglegesíteni, amiben Lengyelország is jó eséllyel szerepelni fog. 

A Lengyel Rally 2017 óta nem WRC futam, mivel korábban biztonsági problémák adódtak. A Mikolajki központú verseny azóta az Eb naptárban szerepel.  

Jövőre azonban a jelenlegi tervek szerint mindkét bajnokságnak helyet adhatnak a lengyelek. 

“Az elmúlt pár évben már reális cél volt, hogy Lengyelország visszakerüljön a WRC naptárba – mondta Simon Larkin a Dirtfishnek. – Úgy tűnik, hogy 2024-ben erre jó esély mutatkozik, de ha esetleg nem is sikerül még jövőre a naptárba tenni, akkor is ott van még a 2025-ös szezon. Azzal pedig, hogy Lengyelország ismét WRC futam lenne, még rendezhetne ERC futamot is.A lengyel egy kiemelten fontos piac, mert rengeteg a versenyző, nagyon sok a szurkoló, a versenyek pedig nagyon jól vannak szervezve.

Fotó: Hyundai Motorsport

Lengyelországban nagyon komoly az érdeklődés a rallysport iránt, továbbá van egy új TV partnerünk, a Motovisia, mely az általunk elérhető teljes TV közvetítésre vevő és nagy nézettséggel rendelkezik. Szóval Lengyelország kiemel fontosságú helyet foglal el a rallysportban. Itt működik az M-Sport Poland csapat is, valamint van két kiváló rallyversenyzőjük, Miko Marczyk és Kajto. A korábbi biztonsági problémát leszámítva a Lengyel Rally mindig nagyon sikeres volt, és nem látjuk akadályát, hogy a WRC futam mellett legyen ERC futam is.” 

A Lengyel Rally 2015-ben kapott először sárga lapot biztonsági problémák miatt, majd 2017-ben egy tűzoltó autó menetiránnyal szemben hajtott egy gyorsaságira, miközben a szakaszon rajtoltak a versenyzők, de a nézők sem tartották be a sportbírók utasításait, valamint túl közel álltak a gyorsasági szakaszhoz is. 

Larkin szerint azonban az elmúlt években nagyot fejlődött a lengyel versenyek biztonsága.

Fotó: M-Sport

Friss