2024. április 29. 06:19

KezdőlapWRCAkik a WRC2-es bajnoki címre a legnagyobb eséllyel pályáznak

Akik a WRC2-es bajnoki címre a legnagyobb eséllyel pályáznak

-

Még négy WRC futam van hátra az idei év során, ezért érdemes megnézni, kik az esélyesek ebben a szezonban a WRC2-es bajnoki címre. 

Négy versennyel a szezon vége előtt Andreas Mikkelsen áll a legjobban a WRC2-ben, négy versenyen regisztrált a kategóriában, két győzelmet és egy további dobogós eredményt ért el, a Finn Rallyn pedig negyedik lett.  

A 2021-es skodás világbajnok előnye így 5 pont a hasonlóan négy versenyt teljesítő Yohan Rossel előtt. A francia citroenes ugyancsak két győzelmet ért el, valamint van két negyedik helye. 

Jó eséllyel ők biztosan esélyesek az év végi első helyre.  

A bajnokság harmadik helyén álló Sami Pajari hátránya 11 pont, de már öt futamon indult. A negyedik helyezett Oliver Solberg pedig ugyancsak öt versenyt teljesítve 18 pont hátránnyal áll. Az ötödik helyen álló címvédő Emil Lindholm szintén öt versenyen indulva 20 pont hátrányban van. 

Mivel az élen álló versenyzőkhöz képest egy futammal többön indultak a fenti versenyzők, már kevesebb eséllyel pályázhatnak a vb címre. 

Gus Greensmith ugyanakkor csak négy futamon indult, és holtversebyen az ötödik helyen állva ugyancsak 20 pont hátránnyal rendelkezik. Nikolay Gryazin négy futamon indulva, míg Kajetan Kajetanowicz három futam után egyaránt 27 pont hátránnyal áll. Éppen a kevesebb versenyen való indulás miatt Kajto igen nagy riválisa lehet Mikkelsennek és Rosselnek. 

Tehát jó eséllyel a norvég, francia és lengyel versenyző között dőlhet el az év végi elsőség. 

“Vezetjük a bajnokságot és ez a lényeg – mondta Andreas Mikkelsen. – Bíztam benne, hogy a negyedik helynél jobbat tudunk elérni Finnországban, de sok volt a problémánk. A következő verseny, Görögország korábban erős versenyünk volt mindig, még a tavalyi hiba után is jó volt a tempónk. Tudjuk, hogy mi kell az év végi elsőséghez, és ezt igyekszünk tenni.”

A WRC2-ben maximum 7 futamon lehet indulni és a legjobb hat eredmény számít.

Friss