2024. május 03. 20:43

KezdőlapWRCAbiteboul: Nem biztos, hogy Lappi vezeti a harmadik Hyundait 2024-ben

Abiteboul: Nem biztos, hogy Lappi vezeti a harmadik Hyundait 2024-ben

-

A Hyundai Motorsport még nem jelentette be hivatalosan Ott Tanak szerződtetését, azonban Cyril Abiteboul már csak a harmadik autóval kapcsolatban beszélt Esapekka Lappiról. 

Azt követően, hogy Thierry Neuville az RBTF belga médiának arról beszélt, hogy Ott Tanak lesz 2024-ben ismét a csapattársa, még ha nem is mondta ki konkrétan a nevét, a Dirtfish forrására hivatkozva már tényként közölte, hogy a 2019-es világbajnok visszatér a koreai gyártóhoz. 

A hivatalos bejelentésre ugyan még várni kell, azonban az amerikai oldal általában jól értesült szokott lenni. 

A Dirtfish szerint Esapekka Lappi és Teemu Suninen pedig felváltva vezetheti a harmadik Rally1-es autót jövőre. 

Cyril Abiteboul szerint azonban a chilei baleset után már nem lehet szemet hunyni Lappi hibái felett, és nem biztos, hogy lehetőséget kap a harmadik autóval. 

“Nem szeretnék túlzott érzelmekkel reagálni Esapekka Lappi balesetére, de nem is tudom mindig nem észre venni – mondta a Hyundai Motorsport csapatfőnöke szintén az RBTF-nek. – Megtanultam, hogy a fontos döntéseket nem egy verseny vasárnapi napján kell meghozni, de nem is tudok hónapokig várni. Összekell foglalni mindent, és úgy meghozni a helyes döntést. Azonban van még időnk eldönteni, hogy kinek adunk lehetőséget a harmadik autóval. Még arrébb van, hogy bejelentsük a jövő évi csapatfelállást, és nem szabad elfelejteni azt sem, hogy gondolkozunk egy negyedik autó indításán is.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Esapekka Lappi idén azért szerződött a Hyundaihoz a Toyotától, mert teljes szezonra szóló szerződést kapott, azonban a finn versenyző elmarad a várakozásoktól, 11 versenyen négy dobogós eredményt elérve csak a vb hatodik helyén áll. 

Friss