2024. április 29. 05:05

KezdőlapWRCMeeke szívesen lenne az M-Sport pilótája

Meeke szívesen lenne az M-Sport pilótája

-

Kris Meeke a Portugál Rally Bajnokságban elért idei negyedik győzelme után elárulta, szívesen segítene az M-Sport csapatának jövőre. 

Kris Meeke utoljára 2019-ben volt főállású gyári versenyző a WRC-ben, azonban annak a szezonnak a végén a Toyota nem hosszabbította meg szerződését, így az észak-ír versenyző a következő három évben csak egy-egy rallyn állt rajthoz, de mellett más szakágakban, többek között a Dakaron is kipróbálta tudását. 

Idén Craig Breen tragikus horvát tesztbalesete után a Hyundai Portugal Meeke-nek adott lehetőséget, hogy a Portugál Rally Bajnokságban a Breen által megkezdett munkát folytassa. A 44 éves versenyző pedig négy győzelmet is aratott, végül azonban a bajnoki címet csapattársa, Ricardo Teodósio szerezte meg. 

A szezonzáró portugál versenyt követően Meeke az Autosport.pt oldalnak elárulta, szívesen visszatérne a WRC-be és segítene az M-Sportnak tapasztalatával. 

“Még mindig szeretek rally autókat vezetni – mondta Kris Meeke. – Igaz, hogy jövőre már 45 éves leszek, de a motivációm a régi. Nagyon szeretek továbbra is fiatal versenyzőkkel harcolni, továbbra sem veszítettem el a versenyszellememet. Amennyiben Malcolm Wilsonnak szüksége lenne egy tapasztalt versenyzőre, akkor tudja a telefonszámomat, szívesen segítenék jövőre.” 

Kris Meeke bár 105 WRC futamából ötöt is tudott korábban nyerni, valamint 13 alkalommal dobogón zárt, jó tempója mellett elsősorban baleseteivel hívta fel a figyelmet magára.  

Friss