2024. április 29. 01:11

KezdőlapWRCMikkelsen hatalmas csatára számít idei utolsó versenyén, a Közép-Európa Rallyn

Mikkelsen hatalmas csatára számít idei utolsó versenyén, a Közép-Európa Rallyn

-

Andreas Mikkelsen négy pont előnnyel várhatja a Közép-Európa Rallyt a WRC2 élén, és ugyan indulhatna Japánban is, a WRC új versenyén áll utoljára rajthoz idén. 

A WRC2-es bajnokságot Andreas Mikkelsen négy pont előnnyel vezeti a szezon utolsó két versenye előtt Yohan Rossel előtt, míg Gus Greensmith 9 pont hátránnyal a harmadik. Mindhárman a Közép-Európa Rallyn zárják a szezont, mert bár Mikkelsen akár Japánban is indulhatna, nem tervezi az utazást Ázsiába. 

Jelenleg negyedik, ötödik és hatodik helyen álló Oliver Solberg, Sami Pajari és Adrien Fourmaux hármas már mind a hét versenyét teljesítette, azonban Nikolay Gryazin és Kajetan Kajetanowicz számára még lehetőség van két versenyen indulni, azonban a 43 és 45 pontos hátrányuk ledolgozásához, két győzelem kellene, valamint, hogy a bajnokság első három helyezettje a Közép-Európa Rallyn alig szerezzen pontot. 

Kajto tavaly ugyan indult Japánban is, az azonban erősen kérdéses, hogy Gryazin rajthoz álljon a szezonzárón. 

Mindezek fényében jó eséllyel a Közép-Európa Rallyn dől el a bajnoki cím sorsa. 

Mikkelsen pedig kis előnyben is lesz riválisaival szemben a WRC új versenyén. 

“Igaz, hogy idén ez lesz az első aszfaltos versenyem a WRC2-ben, magabiztosan várom a Közép-Európa Rallyt – mondta Mikkelsen a WRC hivatalos oldalának. – Ennek egyik oka, hogy már indultam cseh versenyen a Fabia RS-sel, valamint a cseh pályák jellemzőire jól emlékszem az ERC-ből. Ráadásul a bajnoki címre esélyes versenyzők közül az egyetlen vagyok, aki tavaly részt vett a 3 Stadte Rallyn, egy versenyző segítőjeként, így ismerem a pályákat. Ennek ellenére hatalmas csatára számítok, mert minden bajnoki címre esélyes versenyző indul a jövő heti versenyen. Szeretem, amikor a közvetlen riválisokkal lehet harcolni, így biztosan élvezetes hétvége lesz.” 

Friss