2024. április 29. 13:46

KezdőlapWRCEvans szerint Portugáliában és Észtországban, ha jobban szerepelt volna, másképp alakult volna...

Evans szerint Portugáliában és Észtországban, ha jobban szerepelt volna, másképp alakult volna a világbajnokság

-

Elfyn Evans 2020 és 2021 után idén sem tudta megszerezni első vb címét, saját bevallása szerint ez a szezon során korábban elkövetett hibák miatt nem sikerült. 

Elfyn Evans a Horvát Rallyn aratott siker után még a vb pontversenyének első helyéről érkezett Portugáliába, ahol aztán az első nap végén a hatodik helyen állva esett ki. Kalle Rovanpera pedig maximális pontszámot gyűjtve elindult a második vb címig vezető úton. 

“A portugál baleset igen nagy volt, ehhez pedig az vezetett, hogy túl bátor voltam – mondta Elfyn Evans. – Nagyon jó a bátorság, de az esztelenség komoly bajhoz vezethet.” 

A walesi versenyző úgy érzi, hogy a portugál hiba mellett, ha Észtországban a negyedik helynél jobbat sikerül elérnie, akkor a vb címért folyó harc másképp alakulhatott volna. 

“Észtországban is én hibáztam, igaz ehhez az vezetett, hogy nem éreztem elég magabiztosnak magam az autóban. Ha Észtországban is ugyanolyan jó lett volna vezetni az autót, mint két héttel később Finnországban, akkor nem a negyedik helyen zártunk volna.” 

Észtországban Portugáliához hasonlóan Rovanpera nyert, szintén maximális pontot gyűjtve, így a portugál és észt versenyeken 44 ponttal többet szerzett a Rovanpera, mint Evans, ennek ledolgozása pedig úgy is soknak bizonyult, hogy Finnországban a finn toyotás kiesett és ott a walesi versenyző gyűjtött 30 pontot.

Friss