2024. április 27. 19:05

KezdőlapWRCA Citroen leigazolta Gryazint

A Citroen leigazolta Gryazint

-

A Citroën jövőre két autóval indul a WRC2-bajnokságban, Yohan Rossel mellett Nikolay Gryazin is csatlakozik a következő szezonban már a DG Sport által üzemeltetett csapathoz.

2023-ban Rossel volt az egyetlen versenyző aki megtörte a Škoda győzelmi sorozatát a WRC2-ben, mivel a C3 Rally2-vel nyert a szezonnyitó Monte Carlo Rallyn és a Horvát Rallyn. A PH Sport által üzemeltetett autóval még egy dobogós helyezést ért el, így Andreas Mikkelsen és Gus Greensmith mögött a harmadik helyen végzett a bajnokságban.

Jövőre a Toyota is csatlakozik a WRC2-höz, az M-Sport is továbbfejlesztette a Fiestát, így 2024-ben nem csak a versenyzők szintjén várható kiélezett küzdelem, hanem a gyártók is egymásnak esnek. A Citroen sem akar kimaradni a buliból, ezért a gyár váratlant húzott: leigazolták Nikolay Gryazint.

Gryazin egy Toksport Škodából ül át a franciákhoz. A 26 éves versenyző tavaly negyedik volt a WRC2-ben, négy dobogós helyezéssel.

„Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk, hogy Nikolay Gryazin és Konstantin Alexandrov csatlakozik hozzánk a WRC2 bajnokságban: egy olyan páros, amelynek tehetségét és tapasztalatát mindenki elismeri. Az is előnyünkre válik, hogy Yohan Rossellel, a Stellantis Motorsport junior kategóriáinak ranglétráján felemelkedett versenyzőnk is van” – mondta Didier Clement, a Stellantis Motorsport Customer Racing sportigazgatója.

foto: Citroen Racing

Gryazin a hétvégi Rallye du Dévoluy-on debütál az autóval Franciaországban, amelyen Rossel is elindul, hogy felkészüljenek a 2024-es szezonnyitó Monte Carlo Rallye-ra.

„A Citroënhez való csatlakozás valóban egy új fejezet a karrieremben. Nagyszerű környezetben lenni, körülöttem egy nagyszerű csapattal, ez az ami igazán fontos” – mondta Gryazin, aki túl van már az első teszteken is.

„Nagyon élveztem, amikor teszteltem az autóval, szóval izgatottan várom az előttem álló szezont. A célom természetesen az lesz, hogy megpróbáljam megnyerni az összes futamot.”

foto: Citroen Racing

 

 

Friss