2024. május 01. 21:05

KezdőlapWRCLappi: Nem érdemeltem volna meg az újabb teljes WRC-szezont

Lappi: Nem érdemeltem volna meg az újabb teljes WRC-szezont

-

Esapekka Lappi jövőre csak félszezonban indul a WRC-ben a Hyundai csapatával, ami bár a saját kérése volt, igazából úgy érzi, hogy nem is érdemelte ki a teljes szezonban való indulást. 

Esapekka Lappi 2022 végén örömmel szerződött a Toyotától a Hyundaihoz, mert a koreai gyártónál teljes szezonban tudott idén versenyezni. A finn versenyző azonban az idei év során szembesült azzal, hogy csak időnként tudott jól szerepelni. 

“Vannak olyan versenyek, ahol jól tudok vezetni, míg másokon kevésbé – mondta Esapekka Lappi a Dirtfishnek. – Különösen a szezon közepe volt nagyon jó. Az év eleje még a tanulással telt, a vége pedig nagyon rossz lett. Hogy őszinte legyek, nem érdemeltem ki a teljes szezonban való indulást 2024-ben, mert idén túl sokat hibáztam.” 

Lappi kérte a részmunkaidős szerződést a családja miatt

Lappi az idei ősszel azt kérte a Hyundaitól, hogy jövőre csak fél szezonban indulhasson, hogy a családjára is maradjon ideje. Ez a kérdés végül meghallgattatott. 

“A professzionalizmus mindig terhet jelent, ami mellé még jönnek a magánélet jelentette problémák. Idén sokszor hiányoztam a gyerekeknek, ami idővel rányomta a bélyegét a teljesítményemre. Jövőre azonban több időt tölthetek velük.” 

Friss