2024. május 03. 05:01

KezdőlapWRCTanak elégedett az első Hyundai teszt után

Tanak elégedett az első Hyundai teszt után

-

Ott Tanak a dél-franciaországi Fontjoncouse-ban tesztelt a Hyundai i20-szal és az első tapasztalatai pozitívak az autóval kapcsolatban.

„Ez csak egy durva teszt volt a Dakar jellegű utakon, hogy lássuk a megbízhatóságot, és valójában nagyon hasznos kilométereket mentünk. Elégedett vagyok. Ezek a körülmények a Safari Rally feltételei voltak, szóval kemény volt” – mondta Tanak.

Azt is elmondta, hogy az autó sokkal jobb benyomást keltett, mint a 2022-es modell.

„Elég sok különbség van az biztos. A csapat nem sok jokert használt időközben, de néhány dolog jobban néz ki és jobban működik. A beállítások tekintetében pedig nem mondanám, hogy túlságosan különbözik attól, amink volt, de határozottan sokkal finomhangoltabb a tavalyinál. Összességében azt mondanám, hogy a tempó az első pillanattól kezdve rendben van, jól éreztem magam az autóban, és nem állt távol tőlem, így azonnal elég gyorsan tudtam autózni” – mondta elégedetten az észt versenyző.

Tanak
foto: Hyundai Motorsport

A januári Monte-Carlói verseny előtt még további tesztek következnek, de már az első tapasztalatok alapján Tanaknak nincsenek aggályai az új szezon előtt.

„Voltak technikai problémák és más akadályok, de idén már az autó teljesítménye sokkal jobb volt, mint az előző évben volt. Az autó az elején, a fejlesztések előtt trükkös volt, de egy év alatt sikerült sokat javítaniuk, és idén már nagyon versenyképesek voltak. A know-how itt van az emberekkel, és mindannyian tudják, mit kell tenni és hogyan kell javítani. Ha tudod, hogy mely területeken kell fejlődnöd, akkor nincs akadály. Az emberek tudják, mit kell tenni, csak időre volt szükségük, hogy ezt véghez vigyék” – dícsérte a csapatot is Ott Tanak.

Tanak
foto: Hyundai Motorsport

Tanak: A Hyundai idei erőfeszítései meggyőztek, hogy vissza kell térnem hozzájuk

Friss