2024. május 03. 00:30

KezdőlapWRCToyotára vált a Toksport?

Toyotára vált a Toksport?

-

Rally körökben egyre szélesebb körben terjed az az eddig meg nem erősített információ, hogy a Toksport 2024-ben a Skodáról a Toyota Yaris Rally2-re vált.

A Toksport és a Toyota Gazoo Racing WRT először működhet együtt a rally világbajnokságon, mivel a japán csapat nem gyártóként akar indulni a WRC2 kategóriában. A Toyota utalt rá, hogy egy Toksporthoz hasonló modellt szeretnének, és ebből adódik is a következtetés, hogy miért ne lehetne ez a csapat valóban a Toksport.

Persze ez nem elég a váltáshoz, hiszen a német csapat a Skoda partnere. 2020-ban megnyerte a csapatbajnoki címet, Andreas Mikkelsen pedig 2021-ben és 2023-ban WRC2 világbajnok lett az általuk üzemeltetett Skoda Fabiával. Idén a WRC2-ben mindent vittek, a csapatverseny első három helye is az övék lett.

Fabia, Skoda, Toksport
foto: Toksport WRT

A pletykák táptalaját az a másik híresztelés adja, miszerint a Skoda Motorsport azon gondolkodik, hogy 2024-ben gyári csapatként visszatér a WRC2-be. Ezzel a Toksport alól gyakorlatilag kihúznák a talajt. Legalábbis a rallyban, mert a csapat a GT versenyeken és a DTM-ben is érdekelt.

A Toksport versenyzője, Sami Pajari a múlt héten az Alpokban tesztelte a Toyota Rally2-es autóját, és nullás autóként vezette a Rallye du Dévoluy-n, míg Stephane Lefebvre és Pierre-Louis Loubet szintén értékes visszajelzéseket adott a Toyota szerelőinek az új szezon kezdete előtt.

Fotó: Toksport

A Toyota továbbra sem akar gyári WRC2 csapatot

Friss