2024. április 28. 08:58

KezdőlapWRCAbiteboul komoly célt tűzött ki a Hyundai számára 2024-ben

Abiteboul komoly célt tűzött ki a Hyundai számára 2024-ben

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke magasra állította a mércét csapatának a 2024-es WRC szezonra, hiszen 5-6 verseny megnyerését szeretné látni. 

A Hyundai Motorsport jövőre a gyártói és egyéni vb címért is harcolni szeretne, Cyril Abiteboul pedig ki is tűzte a célt: 5-6 versenyen szeretné látni csapatát győztesként. 

A koreai gyártó idén mindössze két versenyt tudni nyerni Thierry Neuville révén, ugyanakkor a belga versenyző további hat alkalommal, Esapekka Lappi pedig négy alkalommal állhatott dobogóra. 

Ezek a dobogós eredmények jövőre akár győzelemmé is válhatnak, hiszen a Hyundai i20 N Rally1 idén sokat fejlődött, valamint Esapekka Lappi helyett már Ott Tanak mehet teljes szezont a koreai gyártóval. 

Nyilvánosak a WRC 2024-es változtatásainak részletei: jön a szupervasárnap, több Rally1-es autó állhat rajthoz

“Jövőre mindenképp több versenyt szeretnénk nyerni – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Egyelőre azonban még nem szeretnék a lehetséges bajnoki címekről beszélni. Előbb meg kell várnunk, hogy kiderüljön, kik is indulnak a 2024-es bajnokságban. Jelenleg még nem ismerjük az M-Sport felállását. Az azonban biztos, hogy az idei két győzelemnél többet szeretnék látni a csapattól. Szerintem 5-6 győzelem is elérhető.” 

2022-ben a Hyundai ugyancsak Neuville és Tanak teljesítményétől várta a jó szereplést, és akkor az észt versenyző három, míg a belga két győzelmet tudott elérni. 

Friss