2024. április 29. 03:46

KezdőlapWRCOgier szerint Katsuta élete legjobb formájában versenyzett Japánban

Ogier szerint Katsuta élete legjobb formájában versenyzett Japánban

-

Sébastien Ogier dicsérte csapattársát, Takamoto Katsutát, aki hazai versenyén sorban nyerte a szakaszokat, csupán péntek reggeli idővesztése miatt nem tudott dobogóra állni. 

Takamoto Katsuta fantsztikus tempóban versenyzett hazai versenyén, csupán a Japán Rally péntek reggeli esős körülménye között hibázott, ahol Dani Sordo és Adrien Fouzrmaux is kiesett. Katsuta ugyan folytatni tudta a versenyt, de sok időt vesztett, így később hiába nyert 10 gyorsaságit is csupán az ötödik helyet tudta elérni. 

Sébastien Ogier azonban a hiba ellenére is dicséretben részesítette toyotás csapattársát. 

“A Japán Rally volt Takamoto Katsuta legjobb versenye egész karrierje során – mondta Sébastien Ogier a Dirtfishnek. – Korábban még egy alkalommal sem láttuk ilyen gyorsan vezetni különösen egy teljes verseny során. Nagyon jó volt a tempója az egész versenyen. Tudjuk, hogy mindig nagyon keményen dolgozik, hogy jó eredményekért harcoljon. A japán versenyen egyértelműen Taka volt a legjobb versenyző még a pénteki hibája ellenére is. Jó volt látni teljesítményét.” 

Katsuta több versenyen is megmutatná japánban nyújtott teljesítményét

“A hazai verseny sok önbizalmat adott, de elkövettem egy hibát miközben a határokat feszegettem – mondta Takamoto Katsuta. – A csapattársaim igazán kiváló versenyzők, akik a nehéz körülmények között is képesek nagyon jó teljesítményre. Nyilván én sem szeretnék elmaradni tőlük, ezért mindig jó teljesítményre törekszem. Bízom benne, hogy a jövőben hiba nélkül fogok tudni vezetni a nehéz körülmények között is.” 

Friss