2024. április 28. 08:35

KezdőlapWRCSuninen: Nagy csalódás volt a Hyundai döntése, de igyekszünk a gyári csapatok...

Suninen: Nagy csalódás volt a Hyundai döntése, de igyekszünk a gyári csapatok közelében maradni

-

Teemu Suninen úgy érzi, hogy idén mindent megtett, hogy a Hyundai 2024-es versenyzői között lehessen, azonban a koreai gyártó másképp döntött. 

Teemu Suninen idén Észtországban ötödik, Finnországban negyedik, a Közép-Európa Rallyn hatodik helyen ért célba a Rally1-es Hyundaijal, míg Chilében a második helyen állva az utolsó előtti szakaszon esett ki egy kisebb hiba után. 

Mindezek után a finn versenyző úgy érezte lehet esélye, hogy a koreai csapatban lehessen 2024-ben is, azonban a Hyundai végül Esapekka Lappi és Dani Sordo mellett Andreas Mikkelsennel osztja meg a harmadik hibrid autót. 

“Évközben természetesen beszéltünk a 2024-es lehetőségről a csapatvezetéssel, azonban nem sokkal a hivatalos bejelentés előtt már értesültünk Andreas Mikkelsen érkezéséről – mondta Teemu Suninen a Rallit.fi oldalnak. – Kissé meglepetés is volt, meg nem is a döntés. Már korábban is hallottunk pletykát ezzel kapcsolatban. Ennek ellenére azt hiszem, hogy megérdemeltem volna a lehetőséget, mert jó volt a tempónk a versenyeken. Nem tudom, hogy hasonló helyzetben lett volna-e gyorsabb versenyző nálam. A Hyundai döntése csalódás volt. Ez azonban üzletről is szól és a csapatvezetés úgy érzi, hogy Andreas a jobb választás.“ 

Mikkelsen és Sordo Lappival osztozik a Hyundai harmadik autóján

Suninen ezt követően már arra célzott, hogy szakított a Hyundaijal. 

“A csapat hozott egy döntést, és igazából nem lehet jelenleg megmondani, hogy ez volt-e a jó döntés. Azt hiszem, hogy a durva versenyeken jó teljesítményre lettem volna képes, a gyors versenyeken pedig meg is mutattuk, hogy jó a tempónk. Azonban úgy tűnik, hogy a Hyundai inkább részmunkaidőben versenyeztetné pilótáit, ebben pedig Mikkelsent találták jobbnak. Ők tudják. Most igyekszünk továbbra is a gyári csapatok környékén maradni és bízni benne, hogy kapok még lehetőséget Rally1-es autóval. Idén megmutattuk, hogy mennyire vagyunk versenyképesek.”

Friss