2024. április 28. 02:30

KezdőlapWRCSuninen jó lehetőségnek tartja 2024-re a WRC2-ben való indulást

Suninen jó lehetőségnek tartja 2024-re a WRC2-ben való indulást

-

Teemu Suninen azt követően, hogy a Hyundai Motorsportól nem kapott Rally1-es autóval lehetőséget a 2024-es WRC szezon során, nem tartja kizártnak, hogy a WRC2-ben fog indulni. 

Teemu Suninen éveken át fejlesztett a Hyundai i20 N Rally2-es autót, amivel a WRC2-ben is indult. Craig Breen tragikus horvát tesztbalesete után azonban lehetőséget kapott négy versenyen a koreai gyártó Rally1-es autójával is, mellyel szinte minden esetben jó teljesítményre volt képes. A Hyundai azonban így sem adott neki lehetőséget 2024-re, ennek ellenére továbbra is WRC futamokon szeretne indulni Suninen, amire a WRC2-ben lenne a legnagyobb esélye. 

“Az elmúlt években sokat teszteltem a Rally2-es Hyundait és versenyeztem is vele, aminek köszönhetően úgy gondolom, hogy fejlődött a vezetésem – mondta Teemu Suninen a Rallit.fi oldalnak. – Most, hogy úgy érzem a Rally1-es Hyundaijal is jól teljesítettem, szerettem volna a hibrid autóval folytatni, azonban, ha arra nincs lehetőség, még mindig jó lenne a WRC2-ben indulni.” 

Suninen: Nagy csalódás volt a Hyundai döntése, de igyekszünk a gyári csapatok közelében maradni

A finn versenyző esetleg vissza is térhetne az M-Sporthoz, ahol korábban versenyzett, azonban ezt nem tartja igazán jó ötletnek. 

“Ott Tanak példáján láthattuk idén, hogy hiába folyt egy éven át kemény munka, igazán nem tudott jól teljesíteni a Forddal és sokszor nem az ő hibája miatt. Ha az én versenyeim érnének korán véget az autó hibája miatt, gyorsan kedvemet veszteném és utána nehéz lenne ismét motivációt találni.” 

A WRC2-es bajnokságot azonban jónak véli Suninen. 

“Jövőre megjelenik a Rally2-es Toyota is, így még tovább élesedik a csata a WRC2-ben. A Toyota megjelenése miatt pedig szerintem a többi márkának is fejlesztenie kell. A Yaris megjelenése miatt már nem olyan biztos, hogy a Skoda lesz a legjobb autó továbbra is. A kiélezett csatában pedig a versenyzőknek is jobb teljesítményt kell nyújtaniuk. Úgy érzem, hogy a WRC2-ben való indulás kiváló lehetőség lenne nekem is.”

Friss