2024. május 02. 03:31

KezdőlapWRCA sajtó már tudni véli az M-Sport 2024-es versenyzőit

A sajtó már tudni véli az M-Sport 2024-es versenyzőit

-

Az M-Sport azzal, hogy Ott Tanak a Hyundaihoz igazolt már biztosan változtat egyik versenyzőjének kilétén 2024-re, azonban Belgiumban már azt is tudni vélik, hogy nem csak egy új versenyzője lesz a fordos csapatnak. 

2023-ban Ott Tanak és Pierre-Louis Loubet vezették az M-Sport Rally1-es autóit, azonban az észt világbajnok a következő évre visszatért a Hyundaihoz, míg Loubet-val kapcsolatban Rally2-es tervek jelentek meg. 

A La Derniere Heure magazin információi szerint jövőre az M-Sport két régi-új versenyzőnek ad lehetőséget a hibrid Pumával. A belga lap szerint Adrien Fourmaux és Grégoire Munster teljes szezont mehet majd a Ford Pumával. 

Tanak: Bízom benne, hogy az M-Sport vissza tud térni a csúcsra

Adrien Fourmaux korábban már versenyzett a hibrid autóval a 2022-es szezon során, azonban idén a Rally2-es Fiestával indult a WRC2-ben és a brit bajnokságban, ahol bajnoki címet is szerzett. A WRC szezonzáró Japán Rallyn azonban ismét a Pumába ülhetett, egy vízátfolyás miatt azonban hamar véget ért a versenyen. 

Grégoire Munstert Jourdan Serderidis igyekszik támogatni, idén a Rally2-es és Rally3-as Fordda is indulhatott a luxemburgi pilóta, azonban Serderidis Akropolisz Rally után történt visszavonulása után a saját Rally1-es autóját adta a fiatal versenyzőnek a Chile Rallyra és Közép-Európa Rallyra. 

A belga lap szerint Munster 2024-ben már gyári autóval fog versenyezni. 

Friss