2024. április 28. 20:47

KezdőlapWRCSolberg aláírt a Skodához

Solberg aláírt a Skodához

-

Oliver Solberg megállapodott a Skodával és a gyár versenyzője lesz 2024-ben. A cél a WRC2-bajnoki címének megszerzése.

Solberg 2023-ban két futamot már megnyert a WRC2-ben, első lett a Svéd Rallyn és a Chile Rallyn, emellett Portugáliában és Mexikóban is dobogón állt. A bajnokságban hatodik lett, de nem kétséges, hogy a WRC2-ben is többre hivatott, és a Rally1-ben is helye lenne.

„A bajnoki cím kell, hogy legyen a cél,mondta a 22 éves pilóta. A Skoda már annyi győzelmet és bajnoki címet szerzett, hogy ezt jövőre is folytatni akarom. Fantasztikus számomra, hogy egy olyan céggel és csapattal kötöttem megállapodást, mint a Skoda Motorsport” – mondta Solberg, aki kétségkívül remek igazolás a Skoda számára, akkor amikor a gyártó ismét saját neve alatt versenyez a bajnokságban.

Solberg
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Solberg 2024-es programját még nem erősítették meg, de a svéd várhatóan a szezonnyitón, a januári Rallye Monte-Carlo-n indul először.

„Őszintén szólva, nem hiszem, hogy sok minden fog változni a tavalyi évhez képest az autó vezetése tekintetében. Remélem, hogy még több teszten és fejlesztésen dolgozhatok a Skodával – az nagyon jó lenne. Alapvetően nem akarok kiszállni a Fabiából, ha egyszer beülök! Mindig hasznos annyi időt tölteni az autóban, amennyit csak lehet, ez frissen és élesen tart a rallyra való felkészüléshez. Azzal kapcsolatban, hogy hány versenyen fogok részt venni, azt hiszem, ismernek engem, és tudják, hogy minden fordulóban versenyezni akarok” – tette hozzá a pilóta.

Solberg
foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

„Nagyon örülünk, hogy folytathatjuk a kapcsolatunkat Oliverrel és Elliottal. Nagyszerű tempót láttunk tőlük ebben a szezonban, és biztos vagyok benne, hogy ez 2024-ben is így lesz. Az idei WRC2 győzelem újabb bizonyíték volt a Fabia RS Rally2 következetes teljesítményére, és az, hogy Oliver velünk lesz a következő szezonban, nagyon erős pozíciót biztosít számunkra” – kommentálta a megállípodást Michal Hrabanek, a Skoda Motorsport vezetője.

Oliver Solberg
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Toyotára vált a Toksport?

Friss