2024. május 02. 12:14

KezdőlapWRCA Citroen tovább erősített, új versenyző csatlakozik Gryazinékhoz

A Citroen tovább erősített, új versenyző csatlakozik Gryazinékhoz

-

Marco Bulacia megerősítette, hogy jövőre is a WRC2 bajnokságban versenyez, és csatlakozik Yohan Rosselhez és Nikolay Gryazinhoz a Citroën Racing csapatában.

A 23 éves bolíviai versenyző hivatalos gyári támogatású pilóta lesz, és ezzel visszatér ahhoz a gyártóhoz, amellyel 2020-ban a Mexikó Rallyn megszerezte első WRC3-as győzelmét.

Bulacia az elmúlt szezonokban Škodával versenyzett, és az idei WRC2 Challenger bajnokságban ötödik helyen végzett. A fiatal pilótát koordinációs szerepkörben a kilencszeres rally vb győztes navigátor Daniel Elena segíti.

Marco Bulacia
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

„Boldog és büszke vagyok, hogy a 2024-es WRC-szezonban Yohan Rossel és Nikolay Gryazin mellett a Citroën Racing hivatalos versenyzőjeként újra a Citroën csapat tagja lehetek” – mondta Bulacia. „A Citroën C3-mal 2020-ban Mexikóban szereztem meg első győzelmemet. Alig várom, hogy újra vezethessem, és hogy nagy minőségi ugrást tehessek a sportolói karrieremben.”

Bulacia idén a szezon elején versenyzett jobb formában, mindig a legjobb nyolcban végzett a WRC2-ben, de Észtország után rosszra fordult minden. Finnországban és Chilében nem ért célba, az Acropolisz Rallyn pedig superrallyzott, így a WRC2-ben csak 12. lett.

2024-ben ezzel tovább élesedik a csata a másodvonalban. A gyári csapattal visszatérő Skoda és az új Yarisszal induló Toyota mellett a Citroën is komolyan veszi a bajnokságot, emellett a Ford is elégedett a Fiesta fejlesztéseivel, így ők is hangsúlyosabb szerepet kapnak.

Marco Bulacia
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A Citroen leigazolta Gryazint

Friss