2024. április 29. 16:57

KezdőlapWRCKalle Rovanpera szerint továbbra is a Rally1-es autók jelentik a WRC jövőjét

Kalle Rovanpera szerint továbbra is a Rally1-es autók jelentik a WRC jövőjét

-

A kétszeres rally világbajnok Kalle Rovanperä óva intett attól, hogy a WRC prémium kategóriáját a Rally2-be helyezzék át.

A múlt héten Londonban megvitatták a WRC jövőbeli technikai irányvonalát, és világbajnoki mezőny alacsonyabb kategóriába való áthelyezést javasolták, amivel a gyártók nagyobb részvételét és a párosok közötti versengés növelését szeretnék elérni.

A WRC-ben versenyző három Rally1-es gyártó a lépés ellen szavazott, de sajtóértesőlések szerint a 2025 utáni technikai szabályokról még mindig folynak az FIA által vezetett egyeztetések az érdekelt felek között. Ugyanakkor a gazdaságosabb formulára való visszalépés egyre valószínűtlenebbnek tűnik.

Rovanpera
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Rovanperä is elmondta véleményét a kérdésben, szerinte a Rally1 jelenti a megfelelő szintet a rallyversenyzés csúcsának.

„Személy szerint úgy gondolom, hogy több izgalmas autóra van szükségünk. Ha összehasonlítod a videókat vagy megnézed az út széléről a Rally1 és a Rally2 autóit, biztos, hogy a Rally2-esek gyors és szép autók… de a Rally1-hez képest ez egy másik világ” – mondta Rovanpera, majd a legfrissebb Rally2-es tapasztalatairól is beszélt.

„Teszteltem a Yarist és a futóművet, minden nagyon szép, és élveztem az autót. De, ha tényleg versenyezni akarunk velük, akkor növelnünk kellene az erőt és a show-t. Amikor az erdőben vagy, tényleg érezned kell, hogy jön a versenyautó. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a Rally2 lenne a megfelelő választás – talán a Rally2 szteroidokkal.”

Rovanpera
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Nyilvánosak a WRC 2024-es változtatásainak részletei: jön a szupervasárnap, több Rally1-es autó állhat rajthoz

Friss