2024. április 28. 03:53

KezdőlapWRCHyundai: Teljes egyenlőség lesz Neuville és Tanak között, de alakulhat úgy, hogy...

Hyundai: Teljes egyenlőség lesz Neuville és Tanak között, de alakulhat úgy, hogy valakit előnyben kell részesíteni

-

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Cyril Abiteboul elárulta, hogy Thierry Neuville és Ott Tanak között nem tesznek jövőre különbséget, azonban, ha úgy alakul nem zárja ki a csapatutasítást sem. 

A Hyundai fő célja jövőre, hogy 5-6 versenyt nyerjenek versenyzői a WRC-ben, és ezzel harcoljanak az egyéni és gyártói vb címért is. 

Cyril Abiteboul elárulta, hogy 2024-ben Thierry Neuville és Ott Tanak is egyforma esélyt kap, ugyanakkor, ha a szezon úgy alakul, nem zárja ki valamelyik versenyző előnyben részesítését sem. 

“A szezon elején egyforma esélyeket adunk Thierry Neuville-nek és Ott Tanaknak – mondta a Hyundai csapatfőnöke a Motorsport.com oldalnak. – Mindkét versenyző esetében egyenlő számú alkatrész lesz elérhető, egyforma esélyeket próbálunk adni nekik. A harmadik hibrid autónk feladata pedig a csapat támogatása lesz, tehát ha Thierry-vel vagy Ottal valami történik, a harmadik versenyzőnknek köszönhetően akkor is legyen esélyünk a komoly pont szerzésre a gyártók bajnokságában.” 

Neuville szerint Abiteboul képes lesz kezelni kapcsolatát Tanakkal

“Kijelöltünk egy versenyt a szezon során, mely után átgondoljuk az addig történteket, és ha a helyzet úgy kívánja, akkor a szezon további részére kijelölünk egy versenyzőt, akit jobban fogunk onnantól támogatni. Ezt Thierry és Ott is tudja. Jobb lenne ugyanakkor, ha mindketten harcban lennének a szezon végéig a bajnoki címekért és nem kellene valakit nagyobb előnyben részesíteni.” 

“A 2024-es év várhatóan izgalmakkal teli lesz csapaton belül is, ugyanakkor fontos lehet a versenyzőknek, hogy szabad kezet kapnak a csatákhoz és a szezon első felében biztosan nem kap más bánásmódot Thierry és Ott sem. Biztos vagyok benne, hogy konfliktusok, viták lesznek a csapatban, de hiszem, hogy ezeket a problémákat kezelni tudjuk. Összességében úgy érzem, hogy 2024-re jobban felkészültünk, mint 2023-ra, ezért jó szezonban bízom.” 

Friss