2024. április 15. 04:24

KezdőlapWRC8 versenyző tudott szakaszt nyerni, de csak 3-an tudtak élen állni a WRC legnagyobb...

8 versenyző tudott szakaszt nyerni, de csak 3-an tudtak élen állni a WRC legnagyobb átlagsebességű versenyén

-

A WRC valaha volt legnagyobb átlagsebességű versenye a 2016-os Finn Rally, melyen bár sokan tudtak szakaszt nyerni, igazából Kris Meeke szárnyalásáról szólt. 

A 2016-os WRC szezon során a Volkswagen, az M-Sport és a Hyundai vett részt gyári csapattal, míg a Citroen a 2017-től használandó új C3 WRC építése és fejlesztése miatt nem gyári csapattal, Abu Dhabi Total WRT néven állt rajthoz. 

A 2016-os szezon volt a Volkswagen WRC dominálásának utolsó szezonja, hiszen év végén kiszállta német gyártó a sorozatból. 

Az az évi Finn Rally pedig tempós pályáinak köszönhetően jó időre beírta nevét a történelemkönyvekbe, hiszen 126.62 km/h-s átlagsebességével jelenleg is a valaha volt legnagyobb sebességű versenye. 

A WRC akkori nyolcadik versenye a Harju szakaszon még holtversennyel indult, hiszen Andreas Mikkelsen és Ott Tanak egyforma idővel ért célba, később pedig Jari-Matti Latvala, Sébastien Ogier, Thierry Neuville, Mads Ostberg és Craig Breen is tudott szakaszt nyerni, azonban a második szakasztól kezdve Kris Meeke kezdett szárnyalásba összesen 8 gyorsaságit megnyerve. 

Íme a leggyorsabb WRC futam összefoglalója videók formájában. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss