2024. május 02. 00:57

KezdőlapWRCLappi: Régen a verseny alatt még bulira is volt idő, most meg...

Lappi: Régen a verseny alatt még bulira is volt idő, most meg nem bírunk egy szezont végig csinálni

-

Esapekka Lappi legutóbbi interjúja során elárulta, hogy régen a versenyek alatt és után folyamatosak voltak a bulik, ehhez képest most a család mellett nem tudnak a versenyzők egy teljes szezont vállalni. 

A következő szezon során csupán hat gyári versenyző lesz, akik teljes szezont mennek a WRC-ben, a bajnoki címért pedig csupán hárman harcolhatnak majd várhatóan, Ott Tanak, Thierry Neuville és Elfyn Evans. 

A főállású versenyzők mellett pedig Sébastien Ogier és Kalle Rovanpera a Toyotával, míg Esapekka Lappi, Dani Sordo és Andreas Mikkelsen a Hyundai csapatával részmunkaidőben fog versenyezni. 

Esapekka Lappi szerint valami nagyon megváltozott, mert ahhoz képest, hogy régen a versenyzés mellett még bulikra is volt idő, most a családok mellett már nem lehet egy szezont végig csinálni, mivel a versenyzés mellett PR programokon is részt kell venni. 

Lappi kérte a részmunkaidős szerződést a családja miatt

“Régen voltak hetek, sőt hónapok is, amikor egész éjjelen át ittunk és buliztunk a versenyek idején – árulta el Esapekka Lappi a Rallit.fi oldalnak. – Még korábban, évtizedekkel ezelőtt még a mostaninál is hosszabb versenyek voltak és a versenyzők bírták a terhelést. A mai fiatalok nem bírnak egy szezont végig csinálni. Jelenleg a versenyzők nagy része ellustult. Ez valószínűleg annak is az eredménye, hogy a mai időkben sokat foglalkozunk a versenyek alatt videók nézésével, elemzésekkel. Ez pedig időt vesz igénybe és fárasztó is. Valamit kellene csinálni a versenyek formátumával, de igazából nem tudom megmondani, hogy mit.” 

Lappi szerint azonban így is lehet olyan részmunkaidős versenyző, aki a tervezettnél több futamon indul és megpróbál vb címért harcolni. 

“A fárasztó szezon miatt van valószínűleg sok olyan versenyző, akik nem mennek teljes évet. Véleményem szerint lesz olyan ezek között a versenyzők között, aki a tervezettnél több futamon indul, és próbál vb címért harcolni. Erre egy francia versenyző esetében látom a legnagyobb esélyt.” 

Friss