2024. április 27. 23:58

KezdőlapWRCSuninen a WRC2-es szezon mellett szívesen dolgozna kommentátorként is jövőre

Suninen a WRC2-es szezon mellett szívesen dolgozna kommentátorként is jövőre

-

Azt követően, hogy a Hyundai Motorsporttól nem kapott versenyzési lehetőséget, Teemu Suninen jövőre a WRC2-ben teljesítene egy hét versenyből álló programot. 

Teemu Suninen bár eredményeivel úgy érezte, hogy rászolgált, végül nem kapott lehetőséget a Hyundai Motorsportnál a következő szezonra, ami miatt jó eséllyel jövőre nem tud Rally1-es autóval indulni. 

A WRC2 azonban egy jó lehetőség lenne a finn versenyző szerint, aki szeretne egy teljes szezont jelentő hét futamból álló programot összetenni. 

“Jelenleg mérlegeljük, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre 2024-ben – mondta Teemu Suninen. – Szeretnék minél többet versenyezni, erre pedig már csak Rally2-es autóval van esély. A WRC2-ben egy teljes szezont menni nagyon jó lenne, a szezonkezdésre pedig Svédországban lenne esély.” 

Suninen: Nagy csalódás volt a Hyundai döntése, de igyekszünk a gyári csapatok közelében maradni

Suninen idén kipróbálta a szakkommentátori feladatot is, amit szívesen folytatna jövőre is. 

“Nagyon tetszett a szakkommentátori feladat, olykor jó ilyen szemszögből látni a versenyeket. Azt gondolom, hogy a közvetítő csapat is örül, ha sikerült olyan szakkommentátorral dolgozni, aki már versenyzett Rally1-es autóval, mert több információt tud ezekről megosztani.” 

Friss