2024. május 03. 15:33

KezdőlapWRCMár kaphatóak a jegyek a Horvát Rallyra

Már kaphatóak a jegyek a Horvát Rallyra

-

Elkezdődött a jegyértékesítés a 2024-es Horvát Rallyra. A négynapos bérlet mellett az egyes napokra is lehet belépőt vásárolni az április 18-21. között rendezett vb futamra.

A négynapos rally pass ára a legkedvezőbb, de így is 50 eurót kell fizetni a csütörtöki shakedowntól a vasárnapi célig érvényes belépőre. Az egyes napokra külön vásárolva 20 euró a jegyár, vagyis közel 8000 forint, míg a bérlet euró árfolyamtól függően 19000 és 20000 forint közötti összegbe kerül. Január 6-ig kedvezményes a bérletek ára, a négy napra szóló belépő eddig 35 euro.

A vb negyedik futamára elutazni talán a legkönnyebb, Budapestről három és fél óra alatt megtehető a 344 kilométer. A szállásokból még elég nagy a kínálat a rally idejére, a szervizpark környékén is található jó értékelésű apartman 80-100000 forint között a négy napra.

Evans Croatia
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A Horvát Rallyt tavaly Craig Breen tesztbalesete árnyékolta be. A versenyt végül a toyotás Elfyn Evans nyerte, aki a 2021-es Finn Rally után állt újra a dobogó tetejére. A második helyen Ott Tanak ért célba a Forddal, míg Esapekka Lappi lett a harmadik a Hyundaijal. A negyedik helyet Kalle Rovanpera szerezte meg csapattársa, Sébastien Ogier előtt, Takamoto Katsuta pedig hatodik lett.

Herczig
Fotó: Skoda Rally Team Hungaria

A magyarok is részt vettek a tavalyi vb futamon. Herczig Norbert és Ferencz Ramón a WRC2 nyolcadik helyén ért célba, összetettben a 16. helyen fejezték be a versenyt. László Zoltán és Zsiros Gábor a WRC Masters Cup harmadik helyét szerezték meg, összetettben a 25. helyen végeztek.

A futamot a nézők is hírhedtté tették, egy verekedés miatt nem sok hiányzott ahhoz, hogy tragédiával fejeződjön be a verseny.

13 versenyt rendeznek a 2024-es WRC szezon során, Lengyelország visszatér, Lettország pedig először került a naptárba

Friss