2024. április 15. 04:26

KezdőlapWRC100 méterrel lesz hosszabb a Svéd Rally a minimum távnál

100 méterrel lesz hosszabb a Svéd Rally a minimum távnál

-

Megjelent a Svéd Rally versenykiírása, a 18 gyorsasági össztávja 300.1 kilométer, ami épphogy eléri a szabályzatban előírt versenytávot.

Alaposan kiszámolták a Svéd Rally szervezői a világbajnokság második fordulójának távját, így az FIA WRC szabályzatának 10.1.2-es pontjában előírt 300-350 kilométer közötti gyorsasági össztávot épphogy kicentizték.

A havas futam teljes hossza természetesen ennél jóval több lesz, összesen 1202 kilométer vár a versenyzőkre a négy nap alatt. A program csütörtökön a shakedownnal kezdődik, majd este hétkor egy 5.16 kilométeres szakasszal indul az éles verseny.

Neuville
Fotó: Hyundai Motorsport

Pénteken és szombaton a megszokott kétszer három gyorsaságit esténként egy-egy Umeában rendezett szakasz egészíti ki. A zárónapra három gyorsasági marad. A 25.5 kilométeres pályán kétszer egymás után mennek végig a párosok, a Power Stage pedig Umeában lesz, ugyanaz a gyorsasági, amelyet szombaton este a 15-ös szakaszként jelöltek ki.

A jegyárusítás is elkezdődött már a vb második fordulójára. A Svéd Rally hazai pénztárcával nagyon drága – a Horvát Rallyhoz képest is az-, a négynapos belépő 1250 korona (kb. 43000 Ft) a napijegyek pedig 450 és 750 korona között mozognak (15-26000 Ft).

Niclas Grönholm
foto: Niclas Grönholm

A Svéd Rally, melyen megérkezett a jövő a WRC-be (videó)

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss