2024. május 03. 17:35

KezdőlapWRCFourmaux: Az első lehetőség korai volt, a másodikkal élni fogunk

Fourmaux: Az első lehetőség korai volt, a másodikkal élni fogunk

-

Adrien Fourmaux elismerte, hogy 2022-ben túl korai volt még a Rally1-es lehetőség és ez vezetett a nem jó eredményekhez. 2024-ben azonban élni kíván az újra felkínált lehetőséggel. 

Adrien Fourmaux korábban már volt az M-Sport gyári csapatában, azonban a sikertörténet elmaradt, így tavaly csak a WRC2-ben Rally2-es autóval kapott lehetőséget a francia versenyző. A vb szereplés mellett azonban megszerezte a brit bajnoki címet, valamint segített fejleszteni a Fiestát. 

A tavalyi sikerek után Fourmaux idén ismét Rally1-es autóval versenyezhet, és ezzel a lehetőséggel már szeretne élni. 

Az M-Sport is bejelentette versenyzőit 2024-re

“Nem gyakori egy versenyző esetében, hogy második esélyt kap – mondta Adrien Fourmaux a francia L’Equipe lapnak. – A Rally2-es autóval elért eredményeket azonban a csapat díjazta és 2024-ben ismét a fő csapatot képviselhetjük. Korábbi lehetőségnél sajnos még nem eléggé értettem meg a jelentőségét és emiatt sokszor hibáztam. Most el kell felejteni 2022-öt és a 2023-ban elért eredményre kell építeni. Célom, hogy új lendülettel vezessek 2024-ben és a lehető legjobb eredményeket érjük el navigátorommal, Alex Coriával.” 

“Idén változik a pontrendszer és sok jó versenyző csak fél szezont fog menni a WRC-ben, ezért esélyt látok a jó eredményekre. Idén megkell mutatnunk, hogy megérdemeltük a második esélyt és hosszabb távra is tervezhet velünk az M-Sport.” 

Friss