2024. április 28. 23:01

KezdőlapWRCOgier szerint a 2024-es rally világbajnoki címnek is komoly értéke lesz

Ogier szerint a 2024-es rally világbajnoki címnek is komoly értéke lesz

-

Sébastien Ogier szerint a 2024-es rally világbajnoki cím sem fog kevesebbet érni a többinél, annak ellenére, hogy a címvédő Kalle Rovanpera nem tud az év végi elsőségért harcolni. 

Joggal merül fel a kérdés, hogy mennyit is ér egy bajnoki cím, ha az a versenyző, aki az előző két szezonban nyerni tudott, már nem fog harcolni a címért. 

Sébastien Ogier szerint azonban a 2024-es vb cím sem fog kevesebbet érni, mint a korábbiak, amiatt, hogy Kalle Rovanpera csak részmunkaidőben fog versenyezni. 

“Nem szabad azt hinni, hogy a 2024-es cím kevesebbet ér majd a többinél – mondta Sébastien Ogier a Dirtfishnek. – Még mindig lesz három komoly esélyes a címre, ezért nagy csatában fog eldölni, és továbbra is komoly értéke lesz. Kalle távollétével igaz, hogy kiesik az a versenyző, aki az elmúlt két évben bajnok volt, de Elfyn Evans, Thierry Neuville és Ott Tanak valószínűleg így is komoly értéket ad majd a címnek. Nem szabad azt gondolni, hogy a kevesebb esélyes miatt kisebb lesz a cím értéke.” 

Neuville és Ogier késhegyre menő csatát vívott a WRC történetének egyik legszorosabb versenyén (videó)

Idén mindössze hat versenyző fog teljes WRC szezont menni, Ott Tanak, 2019 világbajnoka, Thierry Neuville ötszörös vb második, Elfyn Evans háromszoros vb második, Takamoto Katsuta, aki négyszer már futamdobogós helyen zárt, továbbá Adrien Fourmaux és Grégoire Munster. 

Friss