2024. május 02. 07:47

KezdőlapWRCEvans készen áll balesete után a Monte előtti tesztre

Evans készen áll balesete után a Monte előtti tesztre

-

Elfyn Evans nem tudott részt venni az FIA 2023-as év végi díjkiosztóján, miután kerékpár balesetet szenvedett és megsérült bordája. A walesi versenyző azonban a jövő heti Monte előtti teszten már vezetni fog. 

Elfyn Evans éppen az FIA decemberi díjkiosztó gálája előtt szenvedett kerékpár balesetet, ami miatt nem tudott ott lenni a rendezvényen, valamint kihagyni kényszerült a Toyota karácsony előtti tesztjét is, melyet a finn tesztterületén végzett. 

Jari-Matti Latvala azonban a WRC hivatalos oldalának elárulta, a walesi pilóta készen fog állni a jövő heti Monte előtti tesztre. 

Evans még mindig lábadozik

“Nem változtattunk a Monte előtti tesztprogramon, Elfyn Evans is vezetni fog majd – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – A karácsony előtti finn tesztet ugyan kihagyta, de az inkább egy lehetőség volt, hogy a versenyzőink hóban vezessenek. Elfynnek erre nem igazán lett volna szüksége, Takamoto Katsuta pedig így egész nap vezetett. Elfyn a Monte előtti teszten ül ismét autóba, és akkor kiderül, hogy mennyire megy majd neki a vezetés.” 

Azzal, hogy 2024-ben csak Elfyn Evans és Takamoto Katsuta fog teljes WRC szezont teljesíteni, a walesi versenyzőtől várja a japán gyártó a vb címet. 

Friss