2024. május 05. 00:18

KezdőlapWRCIdén teljesen más lehet a Monte, mint tavaly

Idén teljesen más lehet a Monte, mint tavaly

-

2023-ban a Monte-Carlo Rally sokkal inkább volt egy aszfaltos verseny, mint egy kiszámíthatatlan verseny, mely minden pillanatban tartogathat meglepetést. 2024-ben azonban ismét egy klasszikus Monte lehet a WRC szezonnyitó. 

Tavaly még Monacóban volt a Monte központja, és a hercegséghez közelebb lévő pályákon gyakorlatilag nem fordult elő havas rész. 

2024-re azonban a verseny központja ismét Gap lesz, és az északibb pályákon sokkal inkább várhatnak meglepetések a versenyzőkre, ami ismét komoly fejtörést okozhat a gumiválasztás terén. 

Amit jelenleg a Monte mezőnyéről tudni lehet – Hatalmas csata lesz a WRC2-ben

“Úgy tűnik, hogy idén ismét egy klasszikus Monte vár ránk – mondta Tom Fowler, a Toyota Gazoo Racing műszaki igazgatója a Dirtfishnek. – Azzal, hogy északabbra kerültek a verseny szakaszai jóval nagyobb eséllyel fordulhatnak elő meglepetéseket tartogató jeges, havas részek. A Monte pedig pont a kiszámíthatatlanságáról híres.

Amikor aszfalton rajtolsz, de a gyorsasági későbbi részein havas, vagy jeges részek is előfordulnak, akkor el kell gondolkozni, hogy milyen gumit is használsz. Az is előfordulhat, hogy a szervizparkban száraz és napos az időjárás, a pályákon azonban már teljesen más körülmények vannak.” 

Izgalmas szezonnyitó lehet a Monte-Carlo Rally január 25-28. között. 

Friss