2024. május 05. 03:42

KezdőlapWRCWilliam Creighton lett a legtöbbet fejlődött versenyző a WRC-ben

William Creighton lett a legtöbbet fejlődött versenyző a WRC-ben

-

A WRC hivatalos oldalán egész decemberben zajlott az a szavazás, melyben a legtöbbet fejlődött versenyzőre lehetett voksolni. A szurkolók szavazatai alapján végül William Creighton nyert. 

Több ezer szurkoló szavazata alapján William Creighton lett a tavalyi szezon során legtöbbet fejlődött versenyző a WRC-ben, az ír versenyző a voksok 36 százalékát kapta, így négy százalékkal előzte meg a paraguayi Diego Dominguezt, míg a harmadik helyen a kenyai Hamza Anwar zárt. 

Creighton azonban nemcsak a szurkolók támogatását vívta ki 2023-ban, megnyerte a Junior WRC bajnokságot is, így Craig Breen 2011-es címe után ismét ír versenyző lett az első. 

William Creighton a Junior Világbajnokság második ír bajnoka Craig Breen után

“2023 során sikerült javítani a tempónkat, amiben nagy segítség volt a JWRC magas szintet képviselő mezőnye – mondta William Creighton. – A tavalyi szezon elején sikerült versenyeket nyerni, ami sokat segített a bajnoki cím megszerzésében. A Motorsport Academy versenyzőjeként egész évben a fejlődésre helyeztük a hangsúlyt, és nem lesz ez másként idén sem, amikor már a WRC2-ben indulhatok a bajnoki címnek köszönhetően.” 

Friss