2024. május 02. 08:19

KezdőlapWRCLatvala: A gyártók vb címére koncentrálunk, az egyéni cím csak bónusz lenne

Latvala: A gyártók vb címére koncentrálunk, az egyéni cím csak bónusz lenne

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke szerint a 2024-es WRC szezon során nehéz lesz csapatának az egyéni vb címért harcolni, ezért a gyártók vb címére helyezik a hangsúlyt. 

Az idei WRC szezon során valószínűleg a Hyundai két (Ott Tanak, Thierry Neuville), a Toyota pedig csak egy (Elfyn Evans) versenyzővel tud az egyéni vb címért harcolni. 

Jari-Matti Latvala szerint nagyon nehéz szezonja lesz a Toyotának úgy, hogy a Toyota két világbajnok versenyzője, Sébastien Ogier és Kalle Rovanpera csak fél szezont fog teljesíteni. 

“Három fantasztikus szezonunk volt, az idei azonban igen nehéz lesz – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Idén valószínűleg a Hyundai nagyobb eséllyel fog indulni az egyéni vb címért. Nálunk két világbajnok csak fél szezont fog menni, és csak egy versenyzőnk van, aki esélyes lehet a címre, míg a Hyundainál két ilyen versenyző van. Elfyn Evansnek lehet esélye a világbajnoki címre, de Takamoto Katsutának ehhez még tanulnia kell, tő elsősorban a dobogós helyezésekre pályázhat. Idén az elsődleges célunk ezért a gyártók vb címének megszerzése lesz, az egyéni cím csak bónusz lenne.” 

A Toyota nem tervez drámai módosítást a 2024-es autón

Ez a cél pedig üzenet is Evans számára. 

“Szeretnénk levenni a nyomást Elfynről, hogy mindenképp egyéni vb címet várunk tőle. A saját feladatunkra kell koncentrálni a versenyeken, és majd ebből meglátjuk, hogy milyen eredmény születik. Elfynnek megvan a képessége, hogy vb címet szerezzen, de ha ezt egyértelmű elvárásként fogalmazzuk meg vele szemben, akkor a teljesítménye romolhat a nyomás miatt.” 

Friss