back to top
2024. május 11. 11:21

KezdőlapWRCAbiteboul: Változást szerettünk volna a WRC-ben, most mégis csak a negatívumot látjuk...

Abiteboul: Változást szerettünk volna a WRC-ben, most mégis csak a negatívumot látjuk benne?

-

A 2024-es szezonra új pontrendszert vezettek be a WRC-ben, amitől a vasárnap izgalmassá tételét reméli az FIA. A változást sokan bírálták, de Cyril Abiteboul szerint jót tehet a bajnokságnak. 

Az FIA új pontrendszer bevezetésétől reméli, hogy a vasárnapi verseny is izgalmassá válik a WRC-ben. 

Nyilvánosak a WRC 2024-es változtatásainak részletei: jön a szupervasárnap, több Rally1-es autó állhat rajthoz

Ott Tanak szerint az új pontrendszernek köszönhetően veszít értékéből egy futamgyőzelem, más versenyzők szerint bonyolulttá teszi a taktikát. 

Tanak: Az új pontrendszer miatt már kevesebbet ér a győzelem

Cyril Abiteboul szerint azonban valóban jó lehet a változás a sorozatban és nem érti, hogy miért látja mindenki csak a negatívumot. 

“Személy szerint én elégedett vagyok a változtatással – mondta a Hyundai csapatvezetője a Motorsport.com oldalnak. – Eddig az FIA ajtaján dörömböltünk és változtatást sürgettünk, majd, amikor változtatnak, csak a negatívumot látjuk benne? Nagyon sok megbeszélésünk volt az FIA-val, aminek köszönhetően végül az új pontrendszer született. Lehet, hogy kicsit bonyolultabbá teszi a versenyeket, de a vasárnapot valóban sikerülhet izgalmasabbá tenni. Az izgalmak növelésével pedig sikerülhet új szurkolókat szerezni.” 

Latvala szerint bonyolult az új WRC pontrendszer

Abiteboul szerint azonban további változtatásokra is szükség van. 

“Vannak még mindig olyan területek, amiket át kell gondolni, ilyen a rajtpozíció kérdése az első napon, mert például Kalle Rovanpera Svédországban igen jó pozícióból kezdheti majd a versenyt és nehéz lehet legyőzni. Ugyanakkor a felhasználható gumik darabszáma terén is lehetne változtatni.” 

Friss