2024. május 02. 09:49

KezdőlapWRCAz FIA munkacsoport valóban a Rally2+ autók bevezetésén dolgozik?

Az FIA munkacsoport valóban a Rally2+ autók bevezetésén dolgozik?

-

Kiszivárgott információk szerint az FIA által létrehozott rally munkacsoport valóban a Rally1-es autók leváltását tervezi 2025-től, átépített és megerősített Rally2-es autókra. 

Először Olaszországból indult el a pletyka, mely szerint már jövőre úgynevezett Rally2+ autók válthatnák le a nagyon drága Rally1-es autókat. 

Erre a felvetésre reagálva az M-Sport csapatfőnöke, Richard Millener elmondta a norvég Parc Ferme oldalnak, hogy nem tud arról, hogy leszeretnék váltani a hibrid Rally1-es autókat.

2025-től a Rally2-es autókból építik a WRC legerősebb autóit?

A Dirtfish azonban olyan információk birtokába jutott, mely szerint az FIA által létrehozott rally munkacsoport valóban azon dolgozik, hogy miként lehetne Rally2-es autókra leváltani a hibrid autókat. 

A Robert Reid és David Richards által vezetett munkacsoport tervei szerint a Rally2-es autókra további aerodinamikai elemek kerülnének és a motor teljesítményét növelnék 300 lóerőre, így már alkalmasak lennének a Rally1-es autók leváltására. A Rally2+ autók árát pedig 300 000 euróban maximalizálnák. 

A média oldal továbbá azt is megtudta, hogy a munkacsoport a változtatástól azt reméli, hogy már jövőre 25 Rally2+ autó állhat rajthoz versenyenként. 

Az autóváltást nehezíti, hogy a WRC jelenlegi három Rally1-es autógyártója rengeteg anyagi ráfordítással hozta létre a hibrid autókat, az ár pedig csak az eredetileg tervezett öt éves ciklus végére térülne meg. 

Friss