2024. május 04. 20:04

KezdőlapWRCKatsuta: Idén szeretném megszerezni az első győzelmem

Katsuta: Idén szeretném megszerezni az első győzelmem

-

Takamoto Katsuta újabb lépést tesz karrierje során idén és már a Toyota főállású versenyzője lesz, amivel az elvárás is növekszik vele szemben. A japán versenyző azonban készen áll a feladatra. 

Takamoto Katsuta bár korábban is fontos tagja volt a Toyota Gazoo Racingnek, azonban a legnagyobb feladat idén vár rá eddigi karrierje során, hiszen Elfyn Evans mellett teljes szezont fog menni a japán gyártónál és minden eredménye kihatással lehet a csapat szereplésére is. 

A japán versenyző azonban már megszokta a folyamatos nyomást és idén szeretne ő is minden eddiginél jobban szerepelni, kezdve a Monte-Carlo Rallyval. 

“Mindig szeretek a Monte-Carlo környéki hegyekben versenyezni, mert az egy új szezon kezdetét jelenti – mondta Takamoto Katsuta. – Évről évre nő az elvárás velem szemben, ezért már megszoktam a nyomást és felkészültem rá. Idén szeretnék javítani az eredményeimen és a győzelemért szeretnék harcolni, a fő célom pedig, hogy megszerezzem első győzelmemet. Miközben továbbra is szeretném élvezni a versenyzést, szeretném a határaimat is feszegetni. Tudom, hogy a gyárban mindenki kemény munkát végez, ezt a munkát pedig szeretném idén jó eredményekkel meghálálni. A Monte az egyik legnagyobb kihívást jelentő verseny, de készen állok a feladatra.” 

Katsuta 66. WRC futama lesz a Monte-Carlo Rally, ahol korábban öt alkalommal állt rajthoz és legjobb eredményét 2021-ben és 2023-ban érte el, amikor hatodik lett.  

Navigátora, az ír Aaron Johnston azonban 43. WRC futamára készül, korábban pedig négy alkalommal indult a Montén és a 2023-as abszolút hatodik hely a legjobb eredménye. 

A 2024-es Montén 17 gyorsasági szakasz, valamint 324.44 km versenytáv vár a mezőnyre. 

8 Rally1-es, 29 Rally2-es nevező a Montén

Az időjárás, bár a szervizparknak helyet adó Gapban +12 fok körül fog alakulni, a verseny hegyi szakaszain jóval téliesebb körülmények lehetnek. 

Friss