2024. május 04. 19:15

KezdőlapWRCMunster minél több havat szeretne a Montén

Munster minél több havat szeretne a Montén

-

Grégoire Munster számára nagyon jól sikerült a Monte előtti teszt, az M-Sport luxemburgi versenyzője bízik benne, hogy minél több hó lesz a versenyen. 

Grégoire Munster azt követően, hogy a tavalyi Chile Rallyn és Közép-Európa Rallyn bemutatkozhatott Jourdan Serderidis Rally1-es Ford Pumájával a WRC legerősebb kategóriájában idén már az M-Sport versenyzőjeként egy teljes szezont mehet a királykategóriában. 

A fiatal luxemburgi versenyző azonban készen áll a kihívásokra, a Montén pedig minél több havas szakaszt szeretne. 

“Nagyon jól sikerült a szezon előtti tesztünk – mondta Grégoire Munster. – Egy napot hóban, egyet pedig aszfalton tudtunk készülni. Havon nagyon jól ment a vezetés, ezért szeretnénk minél több havas gyorsaságit a Montén. Aszfalton sem fogunk azonban feltartott kézzel vezetni, mert ott is jól sikerült a vezetés, többféle beállítást és gumikeveréket ki tudtunk próbálni. Nagyon motiváltak vagyunk a szezon előtt. A Montén elsősorban hibamentesen szeretnénk vezetni, ha pedig sikerül a szezont jól kezdeni, az lendületet adhat a folytatásra is.” 

Munster 26. WRC futama lesz a Monte-Carlo Rally, ahol korábban négy alkalommal állt rajthoz és legjobb eredményét 2022-ben érte el, amikor 12. lett Rally2-es Hyundaijal.  

Navigátora, a belga Louis Louka azonban 28. WRC futamára készül, korábban pedig öt alkalommal indult a Montén és számára is a 2022-es 12. helyezés a legjobb eredmény.

8 Rally1-es, 29 Rally2-es nevező a Montén

A 2024-es Montén 17 gyorsasági szakasz, valamint 324.44 km versenytáv vár a mezőnyre. 

Az időjárás, bár a szervizparknak helyet adó Gapban +12 fok körül fog alakulni, a verseny hegyi szakaszain jóval téliesebb körülmények lehetnek. 

Friss