2024. április 29. 09:20

KezdőlapWRCNeuville a Montén kezdené meg a vb címhez vezető utat

Neuville a Montén kezdené meg a vb címhez vezető utat

-

Thierry Neuville 11. szezonját kezdi a Hyundai Motorsport versenyzőjeként a Monte-Carlo Rallyn, ahol szeretne elindulni azon az úton, mely a szezon végén első vb címéhez vezet. 

“Fantasztikus, hogy idén már a 11. szezonomat kezdhetem meg a Hyundai Motorsporttal – mondta Thierry Neuville. – Ezekben az években a csapat hitt bennem, én pedig az autót segítettem fejleszteni. Idén szeretnénk megszerezni az egyéni vb címet, valamint segíteni a csapatnak a gyártók vb címének megszerzésében. Az ide vezető utat pedig a Montén szeretnénk megkezdeni. Ez a verseny bár kiszámíthatatlan az időjárás miatt, különösen az esti szakaszokon. A korábbi években versenyképesek tudtunk lenni a Monte-Carlo Rallyn, és tudjuk, hogy miként állhatunk dobogóra. 2024-ben azonban szeretnénk mindenki előtt végezni és megnyerni a versenyt.” 

Neuville 155. WRC futama előtt áll, a Montén korábban 13 alkalommal állt rajthoz és legjobb eredményét 2020-ban érte el, amikor nyerni tudott. A győzelmen kívül pedig öt alkalommal állhatott dobogóra. 

8 Rally1-es, 29 Rally2-es nevező a Montén

Navigátora, Martijn Wydaeghe az 57. WRC futamára készül, korábban pedig öt alkalommal indult a Montén, ahol a 2021-es és 2023-asharmadik hely a legjobb eredménye. 

A 2024-es Montén 17 gyorsasági szakasz, valamint 324.44 km versenytáv vár a mezőnyre.  

Az időjárás, bár a szervizparknak helyet adó Gapban +12 fok körül fog alakulni, a verseny hegyi szakaszain jóval téliesebb körülmények lehetnek. 

Friss