2024. április 30. 02:41

KezdőlapWRCNeuville tudja, mi kellhet, hogy idén vb-címet szerezzen

Neuville tudja, mi kellhet, hogy idén vb-címet szerezzen

-

Thierry Neuville idén egyértelműen a vb címet célozza meg, a belga versenyző tudni is véli, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy végre a pontverseny élén zárjon. 

Thierry Neuville bár évek óta a WRC mezőny egyik legjobb versenyzője eddig csupán vb ezüstökig jutott, idén azonban talán minden eddiginél nagyobb esélye van az áhított vb címet megszerezni.  

A 35 éves belga versenyző szeretne is élni az eséllyel és végre megnyerné a világbajnokságot. 

“Úgy gondolom, hogy idén a bajnokság teljes egészében a mezőny elejében fogunk tudni lenni – mondta Thierry Neuville a belga RTBF oldalnak. – 2024-ben jónéhány vb címre is esélyes versenyző csak részmunkaidőben fog versenyezni, akik versenyeiken rajtpozíció előnyben lehetnek és komoly mennyiségű pontokra van esélyük. Éppen ezért a következetes versenyzésen múlhat a vb cím megszerzése. Nyilván idén is komoly csata zajlik majd a vb címért, de a kiélezett csata csak motivációt ad. A csapattársam, Ott Tanak is minden bizonnyal a vb címre esélyesek között lesz, ami engem is még jobb teljesítményre késztet. Büszke vagyok a karrierem során eddig elért eredményekre, de a vb cím még hiányzik, ezért idén mindent megteszünk, hogy megszerezzük.” 

Neuville a Montén kezdené meg a vb címhez vezető utat

Neuville első WRC futamán 2009-ben állt rajthoz Spanyolországban, egy évvel később Bulgáriában szerezte meg első dobogós eredményét és 2014-ben, Németországban az első győzelmét. Karrierje során 2013-ban, valamint 2016 és 2019 között folyamatosan a vb második helyén zárt. 155 WRC futamából 19-et zárt győzelemmel és 63-at dobogón. 

Friss