2024. április 28. 22:46

KezdőlapWRCMillener: Fourmaux fejlődését nem lehetett nem észrevenni tavaly

Millener: Fourmaux fejlődését nem lehetett nem észrevenni tavaly

-

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke szerint Adrien Fourmaux tavaly nagyon sokat fejlődött és idén egy “másik“ Adrien Fourmaux kap lehetőséget ismét lehetőséget a Rally1-es Forddal. 

Adrien Fourmaux 2022-ben már vezethette az M-Sport Rally1-es Ford Pumáját, ám az a szezon nagyon rosszul alakult a francia versenyzőnek, ezért tavaly a Rally2-es Fiestával kapott lehetőséget.  

“2022 valóban egy nehéz szezon volt Adrien számára és több hibát is elkövetett – mondta Richard Millener, az M-sport csapatfőnöke a Motorsport.com oldalnak. – A hibák nehézzé tették a csapat szezonját is, ezért Malcolm Wilson a csapat tulajdonosaként úgy döntött, hogy 2023-ban a Rally2-es autóval kap lehetőséget Adrien. Ez a megoldás működött korábban más versenyzők esetében is, és tavaly is. Nem lehetett nem észrevenni Adrien fejlődését pilótaként és mentálisan is. Sok fejlődött a téren, hogy mikor kell gyorsnak lennie és mikor kell lassítani.” 

Fourmaux 2023-ban megnyerte a Brit Rally bajnokságot, valamint a WRC2-ben is jól teljesített, ezért a szezonzáró Japán Rallyn ismét a hibrid Ford Pumába ülhetett, azonban a japán özönvíz kifogott rajta és ugyanott esett árokba, ahol Dani Sordo. 

Az M-Sport már tárgyalt Carlos Sainzzal

“Rövidre sikerült a Japán Rally számára, majd a Monte előtt is csak két nap tesztje volt a Rally1-es autóval, ezért időt kell hagyni, hogy ezzel az autóval is felvegye a jó tempót. Az idei évre egyértelműen egy másik Adrien Fourmaux kap lehetőséget, akinek a brit bajnoki cím sokat segített önbizalom terén. Ez pedig idővel az eredményekben is megmutatkozhat.” 

Az M-Sport idén Fourmaux-val és Grégoire Munsterrel két fiatal versenyzőnek ad lehetőséget a Rally1-es autóval, ami azonban nem jelenti azt, hogy nem szeretne valamelyik versenyen dobogóra állni. 

“Két fiatal versenyzőnek adunk idén lehetőséget, de azért dolgozunk, hogy idén is legyen esélyünk dobogós eredményre. Adrien Fourmaux esetében van erre nagyobb esélyünk, és egyenletes teljesítménnyel ez el is érhető. Ha sikerül folyamatosan egy egyenletes tempóban vezetnie, akkor a többi versenyző hibáit kihasználhatja, ha pedig több ilyen versenye is lenne, akkor az a bajnokságban is látszódna. Grégoire Munster azonban nagyon újnak számít a Rally1-es autóval, annak ellenére, hogy tavaly volt két biztató versenye a Pumával. Vele kapcsolatban arra számítunk, hogy versenyről versenyre tud fejlődni.” 

Friss