2024. április 29. 02:16

KezdőlapWRCOgier: Az új pontrendszer csak árt a WRC-nek

Ogier: Az új pontrendszer csak árt a WRC-nek

-

A nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier szerint az új pontrendszer érthetetlen a kevésbé fanatikus szurkolóknak, valamint kicsinyíti a futamgyőzelem értékét. 

Mióta az FIA bejelentette, hogy 2024-től új pontrendszert vezetnek be a WRC-ben, igen sok kritika érte az újítást. 

Máris változhat a WRC új pontrendszere

Sébastien Ogier a Monte-Carlo Rally rajtja előtt adott hangot véleményének. 

“Nem igazán érdekel a pontrendszer, részmunkaidőben versenyezve csak a győzelmek elérése érdekel – mondta Sébastien Ogier a Motorsport.com oldalnak. – Mindenesetre az új rendszernek nem látom az értelmét. Remélem, hogy tévedek, de jelenleg csak azt látom, hogy árt a bajnokságnak. A vasárnapi versenynek ugyan jót tehet, de így sem látom értelmét. Teljesen leértékeli a győzelmet, bonyolulttá teszi a bajnokságot és a szurkolók szélesebb tábora nem is fogja érteni, kivéve az igazi fanatikusokat. A többiek csak azt kérdezik majd, hogy miként lehetséges, hogy nem a győztes kapta a legtöbb pontot.” 

“Ha valakinek problémája lesz pénteken vagy szombaton nyugodtan spórolhat gumikat és az autót is vasárnapig, így is harcolhat a zárónap 50 km-es versenytávjának 12 pontjáért, miközben aki végig versenyzi az első két napot csak 18 pontot kap a hosszabb táv ellenére. Tettem egy javaslatot, miszerint a szakaszu7győzelemért járhatna egy-egy pont, ami mindenkit a szakaszok megnyerésére kényszerítene.” 

Monte-Carlo Rally 2024 – Minden infó egy helyen

Ogier elmondta véleményét a Monte-Carlo Rallyról is, mely szerinte úgy sem lesz könnyebb, hogy az enyhe időjárás miatt kevesebb havas rész várható. 

“A korábbi évek déli szakaszain már kevesebb hó volt, és hasonló lehet most a helyzet az északi pályákon is. Ugyanakkor az északabbra fekvő pályákon még mindig több az esély a hóra és jégre különösen a reggeli szakaszokon. Ha azt látjuk, hogy nincs hó a pályákon, slick gumikat fogunk választani, amikkel az idei pályák még mindig nehézzé válhatnak.”  

Friss