2024. április 28. 10:30

KezdőlapWRCEzért adhatta fel a győzelemért vívott csatát Evans a Montén

Ezért adhatta fel a győzelemért vívott csatát Evans a Montén

-

Elfyn Evans pénteken még vezetni tudta a –Carlo Rallyt, azonban szombaton időt vesztett, különösen délután, így inkább feladta a csatát és a harmadik hely biztos megszerzésére törekedett. 

Elfyn Evans a Monte első napján még elsőként indulhatott és péntek este vezette is a versenyt, szombaton azonban már nyolcadikként indulva nem tudott elég gyors lenni, majd a Toyota hibrid rendszerének hibája miatt még több időt vesztett, délután pedig már csak az úton maradást tűzte ki célul. 

A walesi versenyző végül a szombati harmadik, vasárnapi második és a Power Stage negyedik ideje után 21 pontot szerzett a szezonnyitón. 

Monte-Carlo Rally 2024: Thierry Neuville másodszor nyert a legendás versenyen

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke szerint Evans-nek nem volt szombaton elég önbizalma, hogy gyorsabb legyen. 

“Elfyn pénteken elsőként indulva nagyon jó tempót mutatott a tisztább úton – mondta Jari-Matti Latvala a Dirtfishnek. – Szombaton azonban már egész nap piszkosabb úton kellett vezetnie, és nem tudta az autót elég jól beállítani, ezért nem volt önbizalma és inkább a biztos vezetésre koncentrált. Tudom, hogy fontos volt számára a pontszerzés, mert a kockáztatás két éve a Sisteron szakaszon a versenyébe került. Most megelégedett inkább a dobogóval és így könnyebben megy Svédországba.” 

Evans a verseny után viszonylag elégedetten értékelt. 

Nem sokon múlt, hogy Ogier ne induljon a Montén

“Megmutattuk, hogy van olyan tempónk, amivel tudunk a győzelemért harcolni, de szombat délután valamiért nem tudtunk elég gyorsak lenni – mondta Elfyn Evans. – A vasárnap már sokkal jobban sikerült, bár ezúttal is változatosak voltak a körülmények. Ekkor azonban már próbáltunk gyorsabbak lenni, mert szerettünk volna erős pontokat szerezni vasárnap is. Természetesen mindig szeretnénk nyerni, de most fontosabb volt erős pontokat szerezni. Meglátjuk, hogy Svédországban megszerezhetjük-e a győzelmet.” 

Elfyn Evans a szezonnyitó után 9 pont hátránnyal követi az első helyen álló Thierry Neuville-t a bajnokságban. 

Friss