2024. május 02. 09:48

KezdőlapWRCTanak: Nagyon versenyképes a Hyundai, de még ki kell tapasztalni

Tanak: Nagyon versenyképes a Hyundai, de még ki kell tapasztalni

-

Ott Tanak nagyon elégedett a Rally1-es Hyundaijal, amit versenyképesnek érez, ugyanakkor még időre van szüksége, hogy megtalálja az autóval az összhangot. 

Ott Tanak a negyedik helyen zárta a Montét. A 2019-es világbajnok már péntek reggel egy jeges kanyarban árokba csúszott, amivel elvesztette a lehetőséget, hogy a győzelemért harcoljon. Így viszont volt ideje tanulni az autót. 

“Azt már most kijelenthetem, hogy az autó nagyon jó és versenyképes – mondta Ott Tanak a Rallit.fi oldalnak. – Sok potenciál rejlik benne, ugyanakkor sok a Montén sok olyan dolog előjött, amit korábban nem vettem észre. A versenyen jóval több volt az aszfaltos szakasz is, ellentétben a tesztszakaszunkkal, ezért ezen a felületen még nem volt elég tapasztalatom az autóval.” 

Tanak értékes tapasztalatot gyűjtött a Montén

Az észt versenyző úgy érzi, hogy az autó tempója is igen jó, ugyanakkor még ki kell tapasztalnia, hogy meddig feszítheti a határokat. 

“A Hyundai nagyon jól vezethető és a tempója is jó, ugyanakkor még meg kell tapasztalnom, hogy hol van a végső határ, mekkora kockázatot lehet vele vállalni.” 

Friss