2024. április 28. 21:33

KezdőlapWRCMillener válaszolt az M-Sportot érő kritikákra

Millener válaszolt az M-Sportot érő kritikákra

-

Az M-Sport csapatával kapcsolatban sok kritika jelent meg a Monte-Carlo Rally alatt és után, hogy nem elég versenyképes. Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője azonban épp az ellenkezőjét bizonyították be a WRC-szezonnyitón. 

Az M-Sport Ford Puma Rally1-es autójával Adrien Fourmaux az ötödik helyet szerezte meg a Montén, míg Grégoire Munster egy apró hiba után megcsúszott és korlátnak ütközött szombaton, azonban vasárnap visszatért és teljesítette a hátralévő szakaszokat. A francia és luxemburgi versenyző is képes volt harmadik időt autózni továbbá egy olyan versenyen, melyen sokat számít a tapasztalat. 

“Azt a célt tűztük ki a verseny előtt, hogy mindkét versenyzőnk érjen célba és néhány szakaszon mutassuk meg versenyképességünket – mondta Richard Millener az M-Sport csapatvezetője a Motorsport.com oldalnak. – Szilárd meggyőződésem, hogy ezt sikerült bizonyítani, hiszen mindkét versenyzőnk tudott harmadik időt is elérni és célba értek mindketten. Nagyon örülök a versenyzők teljesítményének, és hogy a csapat megbízható autót adott. Szerintem megmutattuk, hogy képesek leszünk idén is felvenni a tempót az élmezőnnyel és ha ott valaki hibázik, tudunk vele harcolni. Nyilván nem leszünk erre képesek minden versenyen, de másoknak is vannak gyengébb versenyeik.” 

Fourmaux: Teljesítettük a kitűzött célt a Montén

Adrien Fourmaux szerint a kitűzött célt sikerült teljesíteni. 

“Én nagyon elégedett vagyok a versenyünkkel – mondta a francia versenyző. – A cél az ötödik hely volt és ezt sikerült elérni. A négy esélyesebb versenyző mögött sikerült az első helyen végezni, úgy, hogy mögöttünk zárt Takamoto Katsuta és Andreas Mikkelsen is. Hiányzik egy kis tempó még, hogy az élmezőnyhöz közelebb kerüljünk, de a munka folyamatban van. 11 pontot szereztünk és ez több, mintha tavaly lettünk volna ötödikek. Igaz, hogy nem tudunk a győzelemért harcolni, de közel tudunk lenni az élmezőnyhöz.” 

Grégoire Munster ugyancsak elégedett. 

“A tapasztalatszerzés volt a célunk, és ezt sikerült elérni. Sajnos szombaton egy kis hiba miatt kiestünk, de vasárnap folytatni tudtuk a tanulást. Sok tapasztalatot szereztünk és úgy érzem, a tempónk is rendben volt. Sikerült egy harmadik időt is autózni, ami az eddigi legjobb szakaszeredményünk. Sikerült pontot szerezni és ha nincs a szombati hiba, akkor még jobban alakulhatott volna a hétvége.” 

Friss