2024. április 27. 08:32

KezdőlapWRCEvans bevallotta, nem volt elégedett a Lappföldön nyújtott tempójával

Evans bevallotta, nem volt elégedett a Lappföldön nyújtott tempójával

-

Elfyn Evans saját bevallása szerint küzdött a Toyota Yaris Rally1 vezethetőségével a Lappföld Rallyn, ezért nem volt képes harcolni Kalle Rovanperával. 

Hétvégén a finn Lappföld Rallyn készült a Svéd Rallyra a Toyota Gazoo Racing Kalle Rovanpera és Elfyn Evans vezetésével, de a japán gyártó csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala is elindult saját historic Celicájával. 

A verseny alatt Evans folyamatosan lassabb volt Rovanperánál, ám a győzelmet végül mégis a walesi versenyző szerezte meg, miután Kalle Rovanpera 100 méterrel a cél előtt kénytelen volt olajszivárgás miatt félre állni, amikor már a motor is kezdett gyengülni. 

Evans azonban nem volt teljesen elégedett a teljesítményével a finn versenyen. 

Toyota öröm és bánat Lappföldön: Heikkila történelmet írt, Evans nyert, Rovanpera kiesett

“Valami még hiányzik számomra, hogy hasonlóan gyors legyek havon, mint Kalle Rovanpera – vallotta be Evans a Rallit.fi oldalnak. – Összességében tesztnek jó volt a verseny, mert nagyszerű téli körülmények között lehetett vezetni. Ugyanakkor a teljesítményem nem volt megfelelő, még dolgoznunk kell a következő Svéd Rally előtti teszten az autóval. Vannak olyan beállítási területek az autón, ahol elvesztem a hétvége során, így csak egyes pályákon volt jó vezetni a Yarist, másokon pedig küzdötten az önbizalommal.” 

A walesi versenyző Svédországban az első napon másodikként rajtol, ami nem biztos, hogy kedvez számára. 

“Másodikként indulni sosem könnyű Svédországban, mert a később rajtolók könnyen gyorsabbak lehetnek. Ennek ellenére igyekszünk majd a legjobb formánkat nyújtani.” 

Friss