2024. május 04. 08:22

KezdőlapWRCJúniusban rendezik az amerikai WRC-futam első tesztversenyét

Júniusban rendezik az amerikai WRC-futam első tesztversenyét

-

Az Amerikai Rally Szövetség közzétette az amerikai WRC-futam első tesztversenyének idejét és néhány részletét. A Tennessee Rally USA rendezvény főként murvás szakaszokon kerül megrendezésre, de lesz aszfaltos városi gyorsasági is. 

Korábban kiderült, hogy 2026-ban szeretnék a WRC-naptárba tenni az amerikai futamot, előtte pedig idén és jövőre is tesztverseny kerül lebonyolításra. 

Az Amerikai Rally Szövetség (ARA) most közzétette az első tesztverseny néhány részletét, mely szerint a Tennessee Rally USA június 14-16. között 189 kilométeres versenytávon kerül megrendezésre. A nyolc gyorsaságiból, köztük két városi szakaszból álló verseny nem lesz része egyetlen bajnokságnak sem. 

2026 tavaszán kerülhetne sor az amerikai WRC-futamra

“A versenynek köszönhetően több klasszikus pályán tudunk ismét versenyt rendezni – mondta Preston Osborn, az ARA versenyigazgatója a Dirtfishnek. – A jövőt tekintve izgatottan várjuk a Tennessee Rally USA versenyt, mellyel szeretnénk ezt a sportágat népszerűsíteni a régióban.” 

“Rendkívül technikás, lassú murvás szakaszok kerülnek a verseny programjába – magyarázta a Chattanoogai rendezvény szervezője közleményben. – A 8 és 12 mérföld hosszússágú szakaszokból álló pályák helyenként igen sok kanyart tartalmaznak, melyek komoly kihívás elé állítják a versenyzőpárosokat. A szurkolók számára kijelölt nézői pontokat hozunk létre, ahol garantált lesz a látvány. A nézők a verseny ideje alatt megismerhetik a déli, elsősorban Tennessee-i kultúrát, ételeket, zenét és megtapasztalhatják az helyiek barátságos viselkedését. A szervizpark, a központ és a szurkolói zóna a Chattanoogai TN Akvárium mellett lesz. A verseny programja a városi Gallery Stage szakasszal indul, szombaton erdei szakaszok várnak a versenyzőkre, majd a napot a városi pálya zárja, vasárnap pedig ismét erdei szakaszok lesznek fél napig.” 

Friss